Napisał psylo
Mniej niż 10 litrów w jakimkolwiek TS podczas jazdy miejskiej? Nie żartuj, chyba ze stałą prędkością 40-50 km/h, turlając się tylko i wyłącznie w nocy po obwodnicy.
Poniżej 11-12 litrów realnego spalania (nie komputer) zejść się praktycznie nie da (jazda wyłącznie miejska - korki, światła, krótkie odcinki). Jeśli ktoś chce pojeździć dynamiczniej to 13-15 litrów spokojnie łyknie, a i to nie jest jakiś wyczyn.
jak masz cos spie... w silniku to jaknajbardziej wiem bo jezzi mi takie auto ciagle i widze ile tankuje .... i wiecej max 11 L jak jest zimno LPG gdyby bylo inaczej to juz dawno bym to sprzedal i kupil jedno ekonomiczne auto a 2 do jazdy ... jak ktos ma 300.000 przebigu podleczone na 160.000 to nie ma sie co dziwic
jak ktos nie wiezy zapraszam do bielska zatankujemy i pojezdzimy to jest realne spalanie a nie jak to niektorzy pisza 5.5 ropy w miescie
moja 147 jezdzi tylko w miescie codziennnie praca dom sklep praca sklep dom ... okoloo 50-70 km dziennie i tankuje za 115 zł lpg ( 40 L do pełna ) i robie 0d 340 do 370 km to wychodzi pomiedzy 10.5 a 11 L wiec tak jak pisalem jak jezdzilo na pb przez miesiac to wyszlo ze 9.3 na kompie i mniej wiejec 9.5 z liczenia ale liczenie tez srednio dokladne ale nie ma bata jak komus pali 12-15 l 1.6 to albo ma cos sp... albo but z pod kazdych swiatel
ja mam 115.000 sprawdzonego przebiegu i spalanie jest ok jak sie go butuje to potem pali te 15 l ale nie zdaza mi sie przekroczyc zbytnio te 11 L na gazie ( przewaznie jest to wina slabszego gazu) 75% czasu jedzi moja dziewczyna i jezdzi normalnie co rpawda o sotrym rusznaiu nie ma mowy ale nie trabia na nia jak jedzie to znaczy ze jezdzimy z przyzwoitymi przedkoscia bo i mandaty za nie dostaje wiec jak komus duzo pali to nalezalo by sie tym zainteresowac
tak jak pisałem potrzebuj ejedno ekonomiczne auto i 10-11 L w miescie jest ok bo moj 3.0 607 pali kolo 18-19 L w miescie wiec jest dosc delikatna róznica w trasie pali tyle co alfa w miescie