• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Który filtr paliwa do 1.9 JTD

SEBEK

Nowy
Auto
Black 159 1.9 JTDm 150 KM 2007 r.
Jako, że zbliża mi się wymiana oleju i filtrów muszę nabyć filtr paliwa, np. taki:
http://moto.allegro.pl/filtr-paliwa-alfa-romeo-fiat-stilo-1-9-jtd-2-4-jtd-i1708189750.html
ale znalazlem też coś takiego:
http://moto.allegro.pl/filtr-paliwa-bmw-5-e39-525td-525tds-530d-sklep-pn-i1714820007.html
Chodzi miż o to, że jeden od drugiego się różni o ten bialy wystający plastik a niby oba mają pasować - czy ktoś wie o co w tym chodzi?
Czy ten BOSCHa też to ma ale z drugiej strony?

P.S. Jaką marke byście wybrali:
BOSCH, MAXGEAR, UFI, FILTRON, MANN?

Polecam ci wszystkie filtry MANN.
Jeżeli chodzi ci o ten biały plastik to spust wody z filtra, wszystkie filtry tego typu to mają.

tak jak powiedział poprzednik. w filtrze zbierać może się woda. a ten korek służy do jej ewentualnego spuszczania.

ja mam tylko jeszcze jedno pytanie. co ile powinno się wymieniać filtr paliwa? chyba najlepiej tak jak filtr powietrza, oleju(olej)...czxyli co 10tys?

Obok kontrolki świec żarowych .
Chyba że masz inne zegary ;)

innych nie mam, ale żeby zobaczyć jak ta kontrolka wygląda musiał bym iść do auta sobie przypomnieć;) a jak to wygląda w praktyce? zaświeca się czasem ta kontrolka? bo mi jeszcze nic nie zaświeciło. po kupnie, czyli 7kkm temu wymieniłem filtr, więc nie spodziewam się żeby była tam woda tym bardziej że zazwyczaj tankuję do pełna. no i woda w zbiorniku, to raczej zimą się zbiera? chyba że się mylę?

tak jak powiedział poprzednik. w filtrze zbierać może się woda. a ten korek służy do jej ewentualnego spuszczania.

ja mam tylko jeszcze jedno pytanie. co ile powinno się wymieniać filtr paliwa? chyba najlepiej tak jak filtr powietrza, oleju(olej)...czxyli co 10tys?
Ja wymieniam co 10tyś. i przed każdą zimą.

Jeszcze mi się nie zaświeciła :)
Z wyjątkiem momentu w którym włączam zapłon żeby podgrzać świece.
Ona wygląda jak kanister napełniony do połowy i znajduje się po prawej stronie tuż pod kontrolką świec żarowych :)

Czyli rozumiem, że ten BOSCHa też to ma tylko pewnie z drugiej strony i nie widać tego na zdjęciu. A z tą kontrolką to ciekawa sprawa - pierwsze słysze - jest to gdzieś w instrukcji?

Zapewne tak :D Dostaniesz kieszonkowe ;)
Nauka nie idzie w las :D

Dobra, nie róbmy już OT ;)
A wracając do filtrów, to ja założyłem Filtrona :)

również mam filtrona. wymieniałem razem z olejem itd... czyli jakoś ze 3-4 tys zostało do wymiany. jakoś na jesień trzeba będzie zrobić

Amortyzatory
Powrót