• Możecie ponownie zamawiać nasze ramki pod tablice rejestracyjne.

Więcej szczegółów w tym wątku

który bagnet?

Krisu

Nowy
Auto
166
Witam
mam takie troszke moze glupie pytanie, ale sie chyba pogubilem. mianowicie mialem wymieniany silnik i obecnie jest silnik z alfy 147 oczywiscie miska zostala przelozona ze starego silnika z 166. Stad pytanie, ktory bagnet powinien byc? ten ze 166 ( dluzszy) czy ze 147 (krotszy) ?

Ostatnią edycję dokonał moderator:
a co to za przeszczepy? nie lepiej było kupić silnik od 166? X_x

Hmm, wydaje mi się że ten dłuższy. Ale najlepiej sprawdzić wlewając dokładnie wyznaczoną ilość oleju (coś około 4,4 l, ale sprawdź w necie) i włożyć jeden i drugi. Ten, który ma prawie max będzie dobry.. Pozdr

Dzieki wielkie za pomoc... teraz juz wiem skąd takie kopcenie i spalanie oleju ;/ kur.... kolesiom sie pomylily bagnety i caly czas mialem oleju ponad stan ;/
a co do tego czy nie lepiej bylo kupic silnik z 166... to sa i tak te same silniki tylko osprzet inny, a i ilosciowo i cenowo silnik do 147 jest bardziej dostepny / przynajmniej byl jak szukalem :)

silnik z calym osprzetem kupiony byl od goscia z Opola, cena 2400...
Co do dlugosci to od samego czubka do poczatku zółtego uchwytu jest dokladnie 57cm...

Dzięki. No to sprawę będzie trzeba wyjaśnić co do długości bagnetu. Proszę wszystkich o swoje wymiary. Poniżej rysunek przedstawiający długość mojego bagnetu. Długość mierzona oczywiście od samego początki bagnetu.

picture.php

no wlasnie to jest bagnet ktory obecnie jest wyciagniety, a na jego miejsce wrocil ten ze starego silnika 57cm taki sprezynkowy... ale co dziwne alfa przestala kopcic od zmiany bagnetu i wyrownania poziomu oleju..

Czyli ten co masz, co nie kopci jest od 147 tak? Bo już nie wiem. Może i ja mam zły bagnet wsadzony...pozdr

nie, odwrotnie... jak mialem ten bagnet co ty zrobiles foto. i dopelnialem do jego stanu to kopcila i smierdzialo olejem strasznie, natomiast jak wlozylem ten dluzszy (57cm sprezynkowy) i wyrownalem olej to od tej pory nie kopci i nic nie smierdzi. Tylko pozostaje pytanie ktory bagnet jest teraz wlasciwy ;/

Jak pisałem wyżej - skoro silnik różni się tylko miską to bagnet musi być kompletem z miską.

Czyli jak z kompletem z miską to ten od 166 powinien być u Ciebie. Coś mi się wydaje, że kupię w serwisie nowy, bo temat ciężki do wyjaśnienia...

dobra, czyli zostawiam dluzszy bagnet :) i potestuje jak z tym olejem ;) co do serwisu, gadalem z kolesiem i zadal mi pytanie ..." a jakiej dlugosci ten bagnet potrzebny..." <lol> mysle ze miedzy rokiem 1998 a 2001 byly jakies zmiany robione i stad te roznice w bagnecie. swoja droga ciezko to zbadac :PP ale nie kopci nie ubywa nie smierdzi i jezdzi :) wiec niech tak jej bedzie :PP

Amortyzatory
Powrót