• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Kratka nawiewu obok słupka A

AirAjti

Nowy
Auto
Była 159 Berlina 2.4JTDm '06... aktualnie Tipo 1.4T-Jet z fabrycznym nadtlenkiem gazu
Witam.
Czy ktoś wie jak sprawnie i bezszkodowo wyciągnąć kratkę nawiewu?
Chodzi o ten element: http://www.airajti.webd.pl/kratka.jpg

Jak widać... wyłazi tapicerka. Nie wiem co się z tym wcześniej działo- tak było odkąd kupiłem samochód.

Pozdrawiam

jest zapewne na zatrzask.. więc ino pociągnąć ;)

P.S. mi odchodzi kawałek deski przy środkowej dużej kratce pod szybą :(

u mnie tez trochę wychodzi nawet w tym samym miejscu ale nie zabierałem sie za to :)

Witam.
Czy ktoś wie jak sprawnie i bezszkodowo wyciągnąć kratkę nawiewu?
Chodzi o ten element: http://www.airajti.webd.pl/kratka.jpg

Jak widać... wyłazi tapicerka. Nie wiem co się z tym wcześniej działo- tak było odkąd kupiłem samochód.

Pozdrawiam

Z tego co pamiętam to demontaż wygląda tak:
-zdejmujesz siatkę osłaniającą głośnik, zaczynając od strony kratki nawiewu, w tym w łasnie miejscu siatka jest zagięta ku dołowi i należy ja delikatnie podważyć
-jakzdejmiesz siatkę to jest tam o ile dobrze pamiętam jedna śróbka na klucz imbusowy

Dzięki za podpowiedź :)
Popróbuję i dam znać... tylko muszę auto porządnie nagrzać, bo teraz plastiki zimne i łatwo złamać.

Też się nad tym zastanawiam... ale rozgrzane auto i garaż załatwiają sprawę :)

Teoretycznie tak, jeśli tylko wypadło z zaczepów, gorzej jak po zabiegu zostawisz auto w -15*C i znowu wyskoczy :P

Amortyzatory
Powrót