• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Kraków - serwis

Auto
była AR 145 1.6 BOXER 96', teraz 156 2,5 V6
tani dobry mechanik- krakow???

witam wszystkich, wiem ze temat rzeka, ale tak na szybko kogos z krakowa tanio szybko, wymiana wahaczy, końcówek stabilizatora, drązki kierownicze, sam bym sobie to zrobił ale musialbym do Przemyśla wracac a to troche daleko , chyba ze ktos uzyczy jakiego klucza:):).
pozdr fo all

Pawel Zyla www.alfaserwis.com.pl ,ciezko powiedziec czy jest tani, ja jestem zadowolony ale robie u niego tylko rozrzady bo reszte to grzebie sam i na cene nie narzekam

witam wszystkich, wiem ze temat rzeka, ale tak na szybko kogos z krakowa tanio szybko, wymiana wahaczy, końcówek stabilizatora, drązki kierownicze, sam bym sobie to zrobił ale musialbym do Przemyśla wracac a to troche daleko , chyba ze ktos uzyczy jakiego klucza:):).
pozdr fo all

Serdecznie polecam na ul. Stadionowej w Nowej Hucie. Współrzędne :)

50°5'7''N, 20°2'24''E
50.085312°N, 20.040272°E

Tam jest komis więc jak zadzwonisz na infolinię i poprosisz numer na serwis i autokomis na stadionowej to ci podadzą. Tani naprawdę i bardzo solidnie i terminowo.

No cóż ja nie polecam p.Żyły, po wizycie u niego miałem silnik do remontu bo mi poszedł rozrząd. No i tani to on nie jest. Nie polecam

znaja sie dobrze na alfach? rozrzad w 145?

Rozrządy wymienią. Nie mają specjalizacji w Alfie, ale właściciel jeździ starym Porsche z boxerem i lubi boxery. Ja tam jeżdżę z wszystkim i swoja i Mondem żony i nigdy nie narzekaliśmy.

Hej
Jako że nie dokopałem się do takiego tematu tworzę nowy. Gdzie w Krakowie znajdę dobrego mechanika który zna się na alfach? Potrzebuję zrobić kilka rzeczy przed 4 tys trasą... Było by dobrze jeśli będzie gdzieś na północy (mieszkam przy Ikei). Widziałem na sieci serwis alfaserwis . com ale to cholernie ode mnie daleko, po za miastem i nie ma jak wrócić bez samochodu ;)

na saskiej 4 jest serwis Alfy.
Robiłem u nich rozrząd

ich części
olej+filtr
nowy korek
uszczelka dekla
robocizna
=950zł

a tak przy okazji, zna ktoś tani i dobry serwis klimy? Musze odgrzybić i nabić nowy czynnik

ASO Kraków/Bochnia

Czy w okolicach Bochni jest jakieś ASO Fiata/Alfy? Jeśli nie to które ASO w Krakowie (jeśli jest ich kilka) polecacie?

Widzę, że nie ja jedyny szukam dobrego mechanika w okolicach Bochni i też nie znalazłem informacji, u kogo mogę serwisować swoją Alfę.

jak w temacie panowie i panie tylko że alfa sie zmieniła z 145 1,6 Boxer na 156 2,5 v6, wymiana rozrządu - mysle o saskiej , co wy na to?
pozdrawiam

Witam, panowie możecie kogoś polecić z Krakowa bądź okolic w kierunku Myślenic do wymiany oleju i wszystkich filtrów? Chodzi mi też o ty by taka osoba miała wszystkie części od ręki...

Amortyzatory
Powrót