Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
Na start wystarczy w zupełności dwu stopniowa polerka, osobiście lubię środki od Menzerny i Tobie też polecam bo fajnie i łatwo się z nimi pracuje.a ja planuję zrobić polerkę (w czarnej 147). Ktoś może podpowiedzieć jakich środków użyć, w jakiej kolejności i czy laik nie wyrządzi krzywdy lakierowi? Z góry dziękuję![]()
dziękuję za szybką i konkretną odpowiedź. Myślę, że te dwa etapy na początek starczą. Moje kolejne pytania:
1. Masz jakąś stronę gdzie można zakupić ww produkty?
2. Jakich prędkości szlifierki użyć do pierwszego i drugiego etapu ścierania?
3. To prawda, że do każdego etapu lepiej jest użyć różnych miękkości gąbki na którą nakłada się pastę polerską oraz, że lepiej stosować różnej siły nacisku?
4. Ile, szacunkowo, czasu trzeba poświęcić na przepolerowanie całego auta gabarytów 147?
5. Jaką pojemność trzeba past trzeba kupić, aby wystarczyło na całe auto? 250 ml każdej powinno starczyć?

4. Ja w piątek spędziłem na polerowaniu mojej 159 około 9 godzin. Ale pracy było sporo i lakier był już mocno zapuszczony.
mi osobiście lepiej pracuje się z gąbka, jakoś nie mogę się do futra przekonać, miałem już z dwóch różnych firm i jakoś tak nie trafiaale to wszystko kwestia gustu dopóki nie sprawdzisz jednego i drugiego nie przekonasz się co jest lepsze dla Ciebie.
To ciekawe - dla mnie biała gąbka od flexipads była strasznie ciężka do opanowania - zupełnie się nie dopasowywuje do kształtu panelu. Futrem za to pracuje się jak miękkim padem, a do tego panele się nie grzeją.
Z czego masz futro bo chyba spróbuje jeszcze raz![]()
Wosk maszyną?
Wosk maszyną?
A co w tym dziwnego ?
- - - Updated - - -
stecek no dobra ale odpowiedz mi na pytanie z rotacją i DA
można tylko po co :| ? Wosk nakładany ręcznie to największa frajdataka wisienka na torcie po dniach męczarni nad doprowadzaniem lakieru do perfekcji, natomiast cleaner nakładam maszyną bo zdecydowanie lepszy efekt niż ręcznie. Jadę z nim praktycznie do całkowitego wprasowania w lakier dla mnie wtedy najlepszy efekt.
Cleaner-a nie komentuję bo się wszystko zgadza.
Nakładanie wosku maszyną wydaje mi się trochę dziwne, przecież to aplikatorem zajmuje klika minut poza tym wosk nakłada się i zostawia żeby wysechł i związał z lakierem - tego się nie trze, więc użycie polerki wydaje mi się conajmniej dziwne.
Ostatnio nawet próbowałem nakładania paluchami - to dopiero jest fajna zabawa :crazy_pilot:można sobie pogłaskać autko![]()