[155] Korektor siły hamowania

• Autor wątku Autor wątku Vinc
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

Vinc

Nowy
Auto
Stelvio 2.0 Q4
Panowie od jakich modeli pasuje korektor siły hamowania do 155 1.8 16V ? Jeśli ktoś ma działającą używkę, to oczywiście byłbym zainteresowany.

Zdemontuję z auta i mogę Ci sprzedać, jak zaglądałem pod spód to wajcha działała, przy hamowaniu też nic dziwnego nigdy nie widziałem.

Dobra. To może podeślij mi na priv dane do przelewu i wyślę kasę. No chyba, że wolisz poczekać, aż wymontujesz i upewnisz się, że wszystko ok.

Wolę się upewnić:) Jak sprawdzę to wtedy podeślę Ci dane.

Ponawiam pytanie, bo niestety transakcja nie wyszła. Potrzebuję info, czy korektor siły hamowania jest taki sam w każdym modelu 155? Ewentualnie, czy pasuje ze 145/146?

Sprawdź w Eperze. Jest jeszcze Tipo/Tempra, też pewnie to samo.

Ja u siebie wywalilem korektor i nie odczulem zadnych negatywnych skutkow takze nie wiem czy jest sens szukania innego. Pamietam ze kupilem jakis uzywany ale nie chcialo mu sie wspolpracowac dlatego podjalem decyzje o jego usunieciu.

j.w
W 145/6 też jest tez taki sam.Bravo I Delta II Marea Tempra Tipo

z tipo, tempra trzeba uważać bo był też jednoobwodowy

Słuszna uwaga, wyleciało mi z głowy, żeby sprawdzić Fiaty i Lancie. Niestety Allegro w dalszym ciągu bezradne. Objawy takie, że tylne koła w zasadzie nie hamują. Wcześniej zmieniałem wszędzie klocki, a na przeglądzie wyszło, że na tylnej osi nie ma w zasadzie hamowania. Pojechałem do mechaników na podnośnik i rozdzielacz jest w fatalnym stanie. Cały układ mi się zapowietrza przez niego, bo pojawiły się też jakieś rozszczelnienia przy nim. Auto jest do sprzedania, ale muszę nim jeszcze ze 2 miesiące pośmigać, a inna sprawa, że nie chce go oddawać z takim bonusem, bo obniży to szanse sprzedaży do zera.

Pisząc "rozdzielacz" masz na myśli zepsuty korektor siły hamowania?

Ja u siebie wywalilem korektor i nie odczulem zadnych negatywnych skutkow takze nie wiem czy jest sens szukania innego. Pamietam ze kupilem jakis uzywany ale nie chcialo mu sie wspolpracowac dlatego podjalem decyzje o jego usunieciu.

Napisz kolego jak połączyć przewody po wywaleniu korektora. Bo u mnie też już się pomału kończy...

Trójnik lub jak kto woli rozgałęźnik zamiast korektora mam, tez miałem bardzo słabe hamulce z tyłu bo ciekło sobie z korektora, a po jego usunięciu wzrosła siła hamowania. Tak jak napisałem wcześniej nie odczułem żadnych negatywnych skutków. Czytałem kiedyś że mogą wystąpić problemy zimą na zakręcie ale osobiście się z tym nie spotkałem. Nie wiem czy to ważne ale dodam, że nie mam abs.

Amortyzatory
Powrót