[Giulietta] Korek spustowy miski olejowej.

Krq

Nowy
Auto
Giuelltta
Hej wszystkim, przygotowuje auto do wymiany Ma, oddaje moduł do regeneracji i dlatego też mechanik który zajmuje się naprawami modułu polecił mi płukanie silnika, więc zmieniam kolejny raz olej, postanowiłem kupić nowy korek, i dochodzimy do sedna, przy odkrecaniu nowego korka okazało się że gwint jakiś nieokreślony sposób się uszkodził i niestety nie chce się dokręcić, póki co zabezpieczyłem korek dwoma podkładkami i silikonem, jednak nie lubię druciarstwa i wolałbym zrobić to jakoś sensownie, porównałem dwa korki (stary i nowy) i wydaje mi się że stary jest jakby szerszy, kupowałem korek i niby miał pasować do mojej Julki 1.4 170 km, 2010. Ktoś może miał taką sytuację i jakoś to naprawił, Tzn. Pomysł taki żebyś zrzucić miskę olejową i dać do na gwintowania lub kupić jeden z zestawów do gwintowania. Czym się sugerować? Jaki skok gwintu jest potrzebny.

Po co rzeźbisz? Nie możesz kupić po prostu korka oryg? Gwint jest 12x1,25

Kupiłem korek ten korek METALCAUCHO 05673 i niestety zupełnie nie chciał się dokręcić, mam wrażenie że ktoś już gwintowal miskę.

Kupiłem korek ten korek METALCAUCHO 05673 i niestety zupełnie nie chciał się dokręcić, mam wrażenie że ktoś już gwintowal miskę.

Bo ma inny gwint: Metalcaucho Korek spustowy oleju, miska olejowa Rozmiar gwintu: 12x150 (zakładając, że ORI ma 12 x 1,25 - nie sprawdzałem)

Ale stary korek też się już nie dokręca, mówisz żeby kupić nowy korek i sprawdzić czy się dokręci? Ma ktoś jakieś informacje jaki gwint powinien być, bo jak szukałem korków spustowych to każdy inny.

Nie lepiej przegwintować tak jak sztuka nakazuje? Na 1.25 i problem z glowy.

Sorry. Mea culpa. Myślałem, że jest skok 1.5 w tym co kupił. To jest faktycznie odnośnie długości (150). Co do skoku, to nie wiem jaki jest w tej kupionej śrubie.

Amortyzatory
Powrót