kontrolka poduszki i olej

• Autor wątku Autor wątku Kotu
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

Kotu

Nowy
Auto
Alfa Romeo 147 1.9 JTD 116 PS Distinctive
Witam. Mam AR 147 1.9 JTD 115 8v 2002r i w związku z tym chciałbym zapytać Was Forumowiczów czy jest jakiś szybki prosty sposób na to żeby usunąć kontrolkę od poduszki która ostatnio mi się zaświeciła. Jaki program polecacie do mojego modelu i jakim kablem wykonać operację?? Wiem że temat pewnie przerabiany na forum nieraz ale szukając nie mogłem znaleźć wyczerpującej odpowiedzi jeśli chodzi o mój model samochodu, bo ktos tam piszę że z JTD są problemy, ktoś inny pisze że nie ma problemów, ktoś inny że nie ma programu który obsługuje mój model AR itd. Jeśli można, poprosze o jakieś podpowiedzi.

Druga sprawa to taka że zauważyłem ostatnio kapiący olej. Gdy zajrzałem pod spód okazało się że nie kapie z silnika, ani z żadnego łączenia elementów tylko...spod filtra paliwa i rury która do niego idzie... Nie wiem o co chodzi. Czy to coś poważnego?? Jak zwalczyć ten problem?? Wolę zapytać najpierw Was Forumowiczów niż zapytać o radę mechanika z którymi wiadomo jak nieraz jest...

Z góry dzięki i pozdrawiam :)

witam
Hmm ale filtr paliwa jest pod maską u góry (przynajmniej w moim) a nie pod spodem chyba że z czymś mi sie pomyliło.
Czy ten wąż to nie jest czasem wąż do intercoolera i po prostu dmucha gdzieś spod niego albo jest pęknięty?
pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót