[MiTo] Kontrola działania systemu DNA.

cross099

Nowy
Auto
Alfa Romeo Mito
Cześć,

Jestem użytkownikiem Mito 1.3Jtd 66KW (90KM) od 4 lat, zastanawia mnie natomiast fakt działania systemu DNA, wszystko niby jest ok żadnych błędów, po włączeniu trybu A na wyświetlaczu pojawia się prędkościomierz cyfrowy, i tryb ten działa aż sam go wyłaczę, problem taki jest że choć słychać jak turbina działa to po włączeniu trybu D, na wyświetlaczu pozostaje data, czy istnieje sposób sprawdzenia np. przez MESa czy FESa działania systemu DNA? Żeby mieć obraz czy i jak działa ten system? Dziękuję za wskazówki,

a to nie jest tak, że na wyświetlaczu pojawia Ci się ekran, którego używałeś w tym trybie ostatnio? zmień ekran na inny, potem zmień na N, z powrotem na D i powinien się pokazać ekran, który wybrałeś- tak to działa w giuliettcie. natomiast jeśli oczekujesz wyświetlenia pracy turbo- w sumie nie wiem, czy się da wyświetlić w ogóle...

No właśnie o tą prace turbo mi chodzi bo niby na wszystkich zdjęciach pokazane że w trybie D pokazuje się praca turbo a tutaj u mnie nic się nie wyświetla.

Po przełączeniu na D auto od razu inaczej ciągnie, jakby chciało wyskoczyć z drogi, ale u mnie faktycznie jest widok turbiny.

u mnie też, do momentu, gdy zmienię ekran właśnie, choćby na trip a- on jest wtedy zapamiętywany. więc odpowiedź prosta [MENTION=34692]cross099[/MENTION] - przerzucaj w trybie D ekran aż pojawi sie obrazek turbiny (występuje tylko na D) i już go nie zmieniaj w tym trybie:) wtedy każda zmiana w ten tryb wywoła obrazek działania turbo.

W mojej Giuliettcie wskaźnik pracy turbiny (w trybie D) pokazuje się zawsze przy wyłączeniu radia.

Pozdrawiam.

Nie wiem, jak jest w Mito, ale w Julce jeśli wyświetlacz pokazuje akurat trip komputer, to trzeba przycisnąć i przytrzymać przycisk Set/Ok, który służy do zatwierdzania funkcji w menu wyświetlacza i w tedy w trybie D pojawi się wizualizacja doładowania.

Wyłącz powtórzenie radia na wyświetlaczu i będziesz miał wskaźnik turbo widoczny w trybie D

Jutro spróbuję z radami bo to żeby wyłączyć powtórzenie radia to wiadome bez tego to nawet nie pokazuje prędkościomierza w trybie A. Dlatego trochę mnie to dziwilo że w A prędkościomierz jest a w D pracy turbiny brak.

No i dziś się pobawiłem i nic z tego funkcje typu średnie spalanie a/b średnia prędkość a/b chwilowe spalanie czas jazdy a/b jest a później przeskakuje na datę i tyle. Powtarzanie radia wylaczone, w trybie A prędkościomierz jest a w D wyświetla się data tak jak w N.
Przycisk Set/Ok ? Chyba takiego nie widziałem. Mam trip do zmiany widoku w komputerze, no i menu po lewej stronie przy przyciskach od świateł przeciwmgłowych. Chyba nie mam pomyslu. Nawet zresetowalem wskazania komputera i nic to nie dało..

Cytat z instrukcji - "W niektórych wersjach po wybraniu trybu „DYNAMIC”, na wyświetlaczu pojawia się ciśnienie turbosprężarki"

Czyli może po prostu nie masz tej "niektórej" wersji...

Cytat z instrukcji - "W niektórych wersjach po wybraniu trybu „DYNAMIC”, na wyświetlaczu pojawia się ciśnienie turbosprężarki"

Czyli może po prostu nie masz tej "niektórej" wersji...
Dlatego pytanie w 1 poście brzmiało czy istnieje sposób przetestowania tego np przez MESA albo FESA żeby wiedzieć czy nie wyświetla czasu to po prostu nie odpowiednią wersja :) instrukcja przeczytana już dawno :)

Wysłane z mojego ONEPLUS A5000 przy użyciu Tapatalka

Amortyzatory
Powrót