[159] Koniec produkcji

• Autor wątku Autor wątku KRS
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
1,4 ale 200KM przy takiej masie może ładnie latać. Przydała by się 159 GTA z jakimś właściwym motorem, może być nawet ten 1,75 ale twinturbo :)

Prototyp 159 GTA miał pod maską 4.2, lub 4.7 V8 z Maserati.

4.3 V8 , do setki ok. 4 s, konkurent klasy Mercedesa C AMG i BMW M3

Przecież ten filmik, do którego linka wstawił ernest159 to jakiś ordynarny fejk, a nie prototyp 159 GTA. Mnie to zalatuje jakimś wiejskim tuningiem :) Przypatrzcie się jak gościu robi zbliżenie na rury wydechowe. Wygląda to tak, jakby ktoś tam brzeszczotem dziurę w zderzaku wycinał :)

Szkoda - w salonach zostaną muminy, które niekoniecznie przypadły każdemu do gustu...

nawet w tej chwili Alfa ma jedną z najuboższych ofert na rynku, wiec jeżeli te informacje się potwierdza będzie już w ogolę słabo.
Ale ewentualna decyzja o zakończeniu produkcji na pewno będzie miała swoje uzasadnienie ekonomiczne, więc nie ma tutaj miejsca na sentymenty

A wiesz, ze nie próbowali? Ba na podstawie polskiego rynku oceniać tego nie można. Obojętnie jakiej kampanii by u nas nie zrobili globalnych słupków sprzedaży sobie tym nie podniosą.

Tak się składa, że od czasu do czasu patrze, czy na YT nie pojawia się nic nowego pod hasłem "Alfa Romeo 159 commercial". Większość reklam jest minimum sprzed 2 lat. Jedyne w miarę nowe, to reklamy z Izraela. Swoją drogą są całkiem niezłe.

http://www.youtube.com/watch?v=h5glYaREGD4
http://www.youtube.com/watch?v=ZGrU7WOMiD0

Masz rację. Wygląda na to, że telewizyjnej kampanii nie było. Pytanie jednak, czy nie wykorzystywali innych mediów np prasy, internetu, billboardów.

no i jak się mają nowo opublikowanie plany Fiata do zakonczenia produkcji 159 juz teraz? na wykresie namalowane jest 159 do konca 2012.... szczególnie, ze Gulia ma się pojawić dopiero od 2014....

Wykres kłamie jak widać. Nie można już w Polsce składać "indywidualnych" zamówień na 159. Pozostaje brać to co jest już wyprodukowane/stoi na placu.

Nie wiem co o tym myśleć, ale dzisiaj byłem na Motor-Show Expo w Johannesburgu / RPA - widziałem stoisko Alfy i była tam też 159 w wersji TI - z tego co kojarzę to alfa wydawała auta w tej wersji (np Brerę) na sam koniec produkcji więc... :(

A częsci wg przepisów muszą być dostępne przez min 10 lat

Amortyzatory
Powrót