• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

komunikat right side lamp failure

szyja1978

Nowy
Auto
Alfa romeo 147 1,6 16V 120KM
Witam jakieś dwa dni temu miałem właśnie taki komunikat na wyświetlaczu right side lamp failure. A co dziwnego zauważyłem że po wyłączeniu zapłonu i przekręceniu manetki od świateł w pozycję 0 zaczęła mi przednia prawa lampa morsem nadawać po przekręceniu kluczyka i odpaleniu auta wszystko wróciło do normy i tak jest do dzisiaj . Moje pytanie brzmi . Czy ktoś si już z takim czymś spotkał? I co to za dziwny objaw? Powiem że po przeskanowaniu skanerem diagnostycznym wyskoczyły mi takie kody U1600,P0606,U1706

Komunikat mówi o tylnej prawej postojówce

Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka

No dobra ale wszystkie żarówki sprawne oprócz jednej od podświetlenia tablicy ale to jest inny komynikat , i dlaczego przednia prawa lampa nadawała morsem

Ja bym radził dla pewności przeczyścić styki a nawet wymienić żarówki, miganie lub komunikaty mogą oznaczać koniec żywota nawet jeżeli żarówka nadal świeci.

Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka

U mnie wyskakiwal ten sam problem nawet po wymianie żarówki. Problem był w nadtopionej kostce od lampy która raz łapała, a raz nie i wywalał błąd. Sprawdź ją przy okazji żeby nie rozkręcać kilka razy jak ja.

U mnie wyskakiwal ten sam problem nawet po wymianie żarówki. Problem był w nadtopionej kostce od lampy która raz łapała, a raz nie i wywalał błąd. Sprawdź ją przy okazji żeby nie rozkręcać kilka razy jak ja.

Dzieki za podpowiedzi odnosnie lamp a cos ciekawego na temat tych kodów o których tez pisalem

A coś już zrobiłeś przy tej żarówce i kostce? Przeczyściłeś styki, cokół, oprawkę by mieć pewnosć?

Szczerze to sie dopiero za to bedę brał . A o co chodzi z tymi kodami U1600,P0606,U1706

U1600- błąd immobilizera, przeczyść styki antenki immo
P0606- uszkodzone ECU bądź brak masy ECU
U1706- brak lub nieprawidłowy sygnał z ABS

podstawowe pytanie-skasowałeś błędy i po chwilowej jeździe sprawdziłeś ponownie czy są zapisane? Czy tylko zczytałeś?

Ten P0606 skasowany już sie nie pojawił ale U1600 i U1706 zostały a wszystko jest ok z imo i z abs

skoro zgłasza błąd,to coś jest nie tak. Dziwne,że pomimo błędu wszystko działa.

Osobiście bym zostawił i czekał aż się zepsuje.

Elektronik pogrzebie, weźmie kasę, nic nie zrobi. To są wymieniacze teraz. Sam możesz sprawdzić pod blokiem większość rzeczy.

Akurat ten elektronik to jest sprawdzony gość który ma pojęcie co robi . Więc nie będę czekał aż padnie jak to napisał Nymkowy bo lepiej zapobiegać niż pózniej płacić

Z doświadczenia wiem że błąd może walić nawet jak założysz nówki ale tanie chińskie żarówki, daj znać jak się uporasz z problemem bo to dość popularny problem.
Jednemu pomaga przeczyszczenie styków drugiemu wymiana końcówek ale nie ma na to jednej rady.

Amortyzatory
Powrót