[Giulietta] Komunikat: low break fluid level don't proceed

Rozped

Nowy
Auto
Alfa Romeo Giulietta 1.4TB 120 KM
Witam wszystkich,

Od jakiegoś czasu mam problem z pojawiającym się komunikatem: low break fluid level.
Pojawia się on przy zapaleniu silnika, pózniej gaśnie, znów się pojawia i tak w kółko wiele razy podczas trasy.
Wraz z komunikatem pojawia się i znika, kontrolka hamulca ręcznego.
Mój mechanik próbował zmienic zbiorniczek płynu hamulcowego, ale to nie pomogło. Kod błędu po podłączeniu do komputera to B1032.

Czy ktoś spotkał się kiedyś z podobnym problemem, lub wie czym to może być spowodowane?

Pozdrawiam

A ten błąd wyczytałęś z ECU silnika czy też z jednostki sterującej ABS? W tej są jakieś błędy?
Co do błędu B1032 to co patrzyłem to wszędzie piszą coś innego, wygląda na to, że różni się od samochodu - ale nigdzie nic o układzie hamulcowym. Przez jaką diagnostykę go odczytałeś? Był jakiś opis?

Szczerze mówiąc, ciężko mi powiedzieć, bo po prostu widziałem kod tego błędu na komputerze mechanika, więc nie potrafię doprecyzować.

A płyn hamulcowy ci nie znika? Ogólnie powinieneś w takim układzie oddać auto do jakiegoś serwisu, gdzi się będą znali na tematyce a nie "próbowali" zmieniać części.
Bo moim zdaniem jeżdżenie takim autem, gdzie może coś być nie tak z hamulcami, jest dość ryzykowne.

Płyn hamulcowy, nie ucieka, nie ma żadnych wycieków.

A to nie czujnik zużycia klocków hamulcowych?

Tylko wtedy raczej by nie wywalało błedu o niskim ciśnieniu płynu hamulcowego. Powtórzę, oddałbym do kogoś kto ma diagnostykę typoweo do tego samochodu/włochów i wyczytał błedy z jednostki ABS.

Amortyzatory
Powrót