komunikat:low brake fluid level

sołtys

Użytkownik
Auto
147 1,9 jtd buda GTA.147GTA Q2,156 2.5V6 Q2 była, ,Giulietta QV,Mito QV,75 3.0 V6,Alfetta GTV
Miał może ktos problem z takim komunikatem? Rozumiem że oznacza to niski poziom płynu hamulcowego,lecz poziom płynu jest w mojej alfie maksymalny,próbowałem na chwilę odłączyć akumulator lecz nie pomogło. Podejżewam że czujnik w zbiorniczku mógł wysiąść lub coś z instalacją. Jesli ktoś może cos podpowiedzieć to bardzo proszę i z góry dziekuję. Pozdrawiam Tomek

Czujnik mógł wysiąść, ale chyba też się to zapala jak któryś z czujników zużycia klocków daje sygnał

Klocki nic do tego nie mają, jest do nich osobna kontrolka , u mnie taki komunikat wyświetla jak mam hamulec ręczny zaciągnięty, może zobacz ten czujnik od ręcznego.

no własnie od klocków jest inny czujnik. sprawdzę ten ręczny. Pozdrawiam

Witam
Moze ja cos pomoge
NA poczatek czy pali ci sie ten komunikat gdzy stoisz z wcisnietym hamulcem i zaciagasz reczny?
U mnie jest podobnie wyswietla sie komunikat tylko jescze wyswietla mi ze hamulec reczny zaciagniety. Wiec jezeli tylko ci swieci jezeli masz hamulec zaciagniety wiec jest ok. Wedlug mnie aczkolwiek moge sie mylic.

U mnie wyświetla się "Low brake fluid level" nawet podczas jazdy. Co chwile mi piszczy i niewiem co z tym zrobić. Poziom płynu jest dobry. Oczywiście pojawia mi się kontrolka od hamulca ręcznego.

U mnie pojawialo sie to podczas ostrego skrecania, ot plyn przelewal sie na jedna strone zbiorniczka, niby poziom byl oki a jednak... dolalem naprawde znikomailosc dla swietego spokoju i komunikatu nima...
Sorki za brak polskich znakow

Dolałem płynu bo faktycznie było troszke za malo ale niestety problem dalej występuje

To piszczenie w czasie jazdy wskazywaloby iz czujnik przy recznym odczytuje iz masz go ciagle zaciagniety, we wczesniejszym problemie z niskim poziomem plynu mialem pojedynczy sygnal no i oczywiscie komunikat na wyswietlaczu, moze faktycznie powinienes przeczyscic styki, dziwne... alfa, aczkolwiek to naprawde piekne auto:rolleyes:

Odgrzebuję, bo mam to samo w CW. Zaczęło się jak pojeździłem trochę dynamiczniej po dziurach. Teraz trochę dynamiczniej po trasie i to samo. Płynu na moje oko full.

Ktoś sobie z tym poradził wymieniając np czujnik ręcznego? Bo w sumie nie wiem w co inwestować teraz...

Amortyzatory
Powrót