• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Komunikat low battery charge

lysy13

Nowy
Auto
Alfa Romeo 147 1,9jtd 140KM
Witam wszystkich. Jak w tytule. Dzisiaj rano po przejechaniu może 2 km pojawił się i zasygnalizował dzwiękiem komunikat low battery charge. Wiem, że oznacza to niedostateczne ładowanie akumulatora. Wczoraj wieczorem jeszcze było wszystko ok. A dzisiaj taki komunikat. Dodam, że komunikat pojawia się to podczas jazdy, gdy obroty spadną do ok. 1000/min (np. przy zwalnianiu dojeżdżając do skrzyżowania itp) a także na pracy na wolnych obrotach na biegu jałowym. Podczas normalnej jazdy wszystko jest ok. Nic się nie dzieje. Auto odpala na dotyk i nie ma żadnego problemu. Spotkał się ktoś może z takim przypadkiem? Jaka może być przyczyna? Alternator, szczotki, regulator napięcia? Proszę o pomoc. Pozdrawiam.

Jedz do majstrow tylko dobrych co robia elektryke samochodowa, niech sprawdza ci aku i alternator jak laduje. I niech sprawdza Ci sam aku sprzetem jak trzyma. Ile aku juz lat ma ?. U mnie pojawia sie to jak wlacze radio i lekko rozladuje aku bo cos grzebie a autka nie odpalam. Tzn 2 razy mi sie pojawilo bo sluchalem radia. Doladowalem aku i jest ok.

Wysłane z mojego GT-N7000 przy użyciu Tapatalka

a pasek Ci sie nie slizga? Sprawdz napinacz paska urzadzen pomocniczych

Akumulator nowy. Kupiony na wiosnę. Pasek też ok. Bylem u elektromechanika i okazało się, że niestety padł alternator. W ogóle nie laduje akumulatora. Więc teraz czeka mnie zakup alternatora. Zaraz siadam i szukam.

Ja tak miałem jak padł mi regulator napięcia, więc sprawdż i to przy okazji.

Amortyzatory
Powrót