• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Komputer Sterujący Silnikiem

sydney

Nowy
Auto
Alfa Romeo GT
Witam.

Mam następujący problem. Komputer w mojej Alfie odmówił posłuszeństwa, przepalone styki sterujące wtryskami, a dokładniej przepalił się tranzystor N324 (z którym jest podobno problem w dostaniu). Wszystkie prądy posprawdzane i jest ok, czy to jednorazwy przypadek czy może być prawdopodobieństwo powtarzania się, po wymianie owego tranzystora lub całego kompa?

Moje pytanie czy ktoś z was miał taki problem, i zna może kogoś w Poznaniu co rzetelnie ogarnia takie sprawy?

pozdro

Czegoś nie rozumiem. Ktoś ci stawia celną diagnozę nt spalonego tranzystora. A ty szukasz kogoś kto ci to naprawi? Czemu ta osoba nie może? ECU to nic nadzwyczajnego, elementy wew. są wymienne nawet z innymi markami.

Pytanie co powodowało spalenie.

OK, źle to napisałem.
Spalił się mosfet N324 odpowiedzialny za sterowaniem wtryskami (brak ciśnienia na railu).
Prądy sprawdzone, z tego co wiem to często upala się ten moduł.
Pytanie nie kto a gdzie dostanę mosfet N324 ewentualnie skąd zamiennik, z samym lutowaniem nie ma problemu brak jest części zamiennych lub brak wiedzy odnośnie możliwych zamienników, nie każdy jest encyklopedią z częściami.

Amortyzatory
Powrót