• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Koło zapasowe

Slom

Nowy
Auto
BMW E60 530i
Witam.

Od tygodnia jesteśmy szczęśliwymi posiadaczami pięknej srebrnej GT JTD :) Bella jest sprowadzona i niestety jakiś handlarz pozbawił ją zapasówki oraz całego zestawu do jej wymiany, zostało jedynie ucho do holowania. Jak u was koledzy wygląda sprawa zapasówki ?? Zastanawiam sie nad zakupem dojazdówki i zestawu do wymiany. Ile cali mają wasze dojazdówki i czy zestaw w GT zawiera te same narzędzia (lewarek itp) co np: 147/156.
Ew. prosiłbym o jakąś fotke tu lub na slom22@gmail.com

Z góry Dzieki za odp.

Pzdr

U mnie jest jedynie styropianopodobna wkładka dopasowana do wgłębienia w podłodze bagażnika z prostymi narzędziami oraz pudełko ze sprayem uszczelniającym. Także zapasówki niestety w moim aucie nie było.

U mnie jest jedynie styropianopodobna wkładka dopasowana do wgłębienia w podłodze bagażnika z prostymi narzędziami oraz pudełko ze sprayem uszczelniającym. Także zapasówki niestety w moim aucie nie było.
w moim to samo :) widocznie wersje distinctive tak mają

Dokladnie;/ mam to samo - dzieki temu pol bagaznika zajete przez dojazdowke wolno lezaca w pokrowcu :P

Dokladnie;/ mam to samo - dzieki temu pol bagaznika zajete przez dojazdowke wolno lezaca w pokrowcu :P
osobiście wydaje mi się, że dojazdówka jest zbędna gdy ktoś jeździ w koło komina. zapas owszem przydaje się- ale tylko na długie trasy ;) poza tym opony bezdętkowe mają to do siebie, że tak szybko z nich nie ucieka powietrze jak z tych z dętkami sprzed kilkunastu lat :P

w 147 jest podobnie. Też mam spray i pudełko z kompresorem. Tą piankę łatwo zdemontować, można wtedy wsadzić zapasowe kółko :)

osobiście wydaje mi się, że dojazdówka jest zbędna gdy ktoś jeździ w koło komina. zapas owszem przydaje się- ale tylko na długie trasy ;) poza tym opony bezdętkowe mają to do siebie, że tak szybko z nich nie ucieka powietrze jak z tych z dętkami sprzed kilkunastu lat :P

Masz racje ale jak robie po 300km w jedna strone dosyc czesto i jakbym mial zlapac kapcia to szkoda nerwow:P a tak jest spokoj w razie co:D

w 147 jest podobnie. Też mam spray i pudełko z kompresorem. Tą piankę łatwo zdemontować, można wtedy wsadzić zapasowe kółko :)

Kolo zapasowe idealnie miesci sie w miejsce po tym plastiku??
Jeszcze nie probowalem bo nei mialem w sumie czausu na demontaz tego plastiku, ale jesli jest taka opcja oszczedzi mi to sporo miejsca w bagazniku:D

Kolo zapasowe idealnie miesci sie w miejsce po tym plastiku??
Jeszcze nie probowalem bo nei mialem w sumie czausu na demontaz tego plastiku, ale jesli jest taka opcja oszczedzi mi to sporo miejsca w bagazniku:D
owszem. koło zapasowe wchodzi. ja na trase zabrałem ze sobą zimówke 16" z oponą bodajże 205/55 i wlazła na styk. musisz tylko delikatnie wyciągnąć ten styropian coby go nie połamać i umiejętnie wsadzić koło ;)

owszem. koło zapasowe wchodzi. ja na trase zabrałem ze sobą zimówke 16" z oponą bodajże 205/55 i wlazła na styk. musisz tylko delikatnie wyciągnąć ten styropian coby go nie połamać i umiejętnie wsadzić koło ;)

Ja mam dojazdowke:D wiec musi wejsc:)
Jutro sprobuje ja tam wcisnac, pokombinuje z tym plastikiem zeby go usunac.
Wieksza ilosc miejsca sie przyda:D

Amortyzatory
Powrót