[159] kolektor dolotowy poszukiwany

marcinl

Nowy
Auto
Alfa ROmeo 159 1.9 16V
Witam wszystkich

Czy któryś z kolegów ma może na zbyciu kolektor dolotowy do ar159 1.9 jtdm? może być uszkodzony , połamany itd.
Sprawa wygląda następująco. Mam dostęp do całkiem sporego parku maszynowego i chciałbym podjąć się próby regeneracji (usprawnienia) kolektora z klapami.

Jeżeli ktoś ma takie cacko, proszę o informację. Jestem oczywiście w stanie zapłacić rozsądną kwotę.

Pozdrawiam

Ja mam od 1.9 po usunięciu klap, zmieniłem teraz na kolektor ze 156 bo puszczał po spawaniu, jak coś to daj znać, podeśle foto lub coś.

Ja u siebie mam założony z 156 1.9 16V 140KM i pasował P&P.

Witam wszystkich

Czy któryś z kolegów ma może na zbyciu kolektor dolotowy do ar159 1.9 jtdm? może być uszkodzony , połamany itd.
Sprawa wygląda następująco. Mam dostęp do całkiem sporego parku maszynowego i chciałbym podjąć się próby regeneracji (usprawnienia) kolektora z klapami.

Jeżeli ktoś ma takie cacko, proszę o informację. Jestem oczywiście w stanie zapłacić rozsądną kwotę.

Pozdrawiam
po co regenerowac. usun klapy(alu wybebesz i zaspawaj a jeśli plastik to chyba same klapki zdejmuje sie z osiek) i tyle. a jeśli juz musisz miec klapy to mize lepiej skorzystać z gotowca, pewnie juz dopracowanego rozwiązania na www.kolektorycdti.pl

Witam wszystkich

Czyli poświęcisz swój czas i nerwy na wyważenie otwartych drzwi, bo regenerację kolektorów robi jeden chłopak już dawna. I ma to co prawda lepsze łożyskowanie i klapy w całości wycinane metodą CNC z kawałka blachy - ale i tak nie da się uniknąć nieszczelności, które pojawiają się po różnych przebiegach na osiach obrotu klap.

Amortyzatory
Powrót