[155] Kolejny TS 16V, czarna 155 2.0

Jak chcesz coś sprzedawać bez obsmarowania to sobie handluj na allegro albo innych takich, sam tak robię bo nie interesuje mnie kto to kupi a mam jakieś zabezpieczenia i nikt mi nic nie zarzuci, choć ja akurat nie wciskam ludziom kitu przy sprzedaży co kilka albo i kilkanaście osób może potwierdzić.

Genezę zmiany mojego nicka znają osoby które integrują się w tym gronie i nie jest żadną tajemnicą że jestem grzybek jak zresztą ciągle woła na mnie stara gwardia tego forum.

Piotrek, Grześ ma książkę napraw... Jest tam napisane że w styczniu bądź lutym zeszłego roku spawana była miska i co za tym idzie wymieniany olej Motul z tego co pamiętam... 10 w... Wiec olej wymieniany...
I o misce nikt mnie nie poinformował z zakładu... Miałem druga od kolegi z forum ale miała za mało czujników czy jakoś tam więc powiedzieli ze pospawają... I auto miało nowy olej plus daleka też Motul...

Taka sytuacja...

A wracając do głowicy to chyba nie muszę Ci przypominać że chciałeś żeby była szybko i tanio więc jeszcze zaangażowałem do przewiezienia tego do Łodzi kolegę który kursuje na tej trasie. Ja wywiązałem się z umowy a później jak idiota musiałem się dopraszać o swoje bo naiwniak uwierzyłem że kasa jest w drodze. Plus jednak dla Ciebie za to że od tamtej pory nauczyłem się nie wysyłać nic w ten sposób - mam kasę to wtedy wysyłam.

Ze swojej strony kończę dyskusję, mam nadzieję że to jedynie da innym pogląd na pewne sprawy, każdy ma swój rozum i każdy wyciągnie własne wnioski z tej dyskusji.

Wiem wiem jaki nick twój był i o to mi w tym chodziło że zmiana się z niczym nie wiąże...

Amen.

Niezly kwiatek z tej 155 sie okazal. Ogladalem kilka razy ogloszenie i nawet zastanawialem sie ja kupic. Dobrze, ze tego nie zrobilem.

No to chyba o mnie zawsze wolałem VW ... masakra ( w pierwszą 155 wsasdziłem 8 tyś i tak skończyła na złomie suka) gdzie sens i logioka.. takich rzeczy nie robi się by istnieć na forum
Akurat pisałem to ogólnie o ludziach u nas na forum, nie osobowo do Ciebie. Nie bierz wszystkiego złego od razu do siebie - ja o meritum sprawy się nie wypowiadam, bo auta nawet w ogłoszeniu nie widziałem ;)

Oj kolego ladna mina, ja za 1600 zgarnąłem formulke w szczerze mówiąc zdecydowanie lepszym stanie. silnik, skrzynia, podloga praktycznie ideal. Ale co by nie gadac, remontuj i do zobaczenia na zlocie :)

Gregu155 a jeszcze napisz nam jak kasztelanowi tę kasę za głowicę wiozłeś.

hmmmm , czas i pora powiedzieć ze ALfina opuściła włości Grzesia ....

Alfina odkupiona od Grzesia .... no i hmmm jutro trafi na kanał na dokładną obdukcję ... , gdyz silnik mam na podmiankę itd. ale czy warto .

Ale powiem ze Alfina bardzo zmęczona życiem, zniszczona zanidbana ( chodz nie wiem jak można tak ja zdemolować ) , nie dziwie sie Grzesiowi że się zraził do 155 . Właściciel od którego kupił ją Grześ to naprawdę kawał ..... :(

Andrzejku spokojnie :)
jutro będą :P

dobra ludziska nie ma zdjec bo nie wziełem aparatu :P

Ostatnia edycja:
Jako , że Alfa pojechała już dzisiaj na żyletki , ostatnie foty , i temat do zamknięcia.

Załączniki

• 20170301_091349.jpg
    20170301_091349.jpg
    94.3 KB · Wyświetleń: 1
  • 20170301_091354.jpg
    20170301_091354.jpg
    113.1 KB · Wyświetleń: 1
  • 20170301_091358(0).jpg
    20170301_091358(0).jpg
    86.3 KB · Wyświetleń: 1
  • 20170301_091414.jpg
    20170301_091414.jpg
    100 KB · Wyświetleń: 1
  • 20170301_091421.jpg
    20170301_091421.jpg
    88.4 KB · Wyświetleń: 1
Jako , że Alfa pojechała już dzisiaj na żyletki , ostatnie foty , i temat do zamknięcia.

Z tego odnowienia tematu przeczytałem całość.
Smutna lektura, prawdę mówiąc, zarówno w wymiarze motoryzacyjnym, czyli tej konkretnej 155, jak i ludzkim:(.

Smutne to, ludzie też są jacy są. Z drugiej strony jak pomyślę, że oddałem na złom dużo lepiej zachowaną 156 bo nie chciałem żeby po drogach jeździł szrot (bo i tak nikt by jej sensownie nie naprawił, co najwyżej połatał pianką) to mam wrażenie, że jestem niezłym frajerem :(

Amortyzatory
Powrót