kodowanie wtrysków

Chciałbym tylko powiedzieć żeby nie zawsze sugerować się wskazaniami kompa U mnie EGR otwierał się i zamykał ale przepuszczał więc niby na kompie wsio ok a i tak spaliny dostawały się do kolektora.

sprawdź także rurę dolotową IC => silnik , może ma gdzieś dziurę od przetarcia się lub sparciała i łapie lewe powietrze.

Sprawdz wszystko, u mnie byla dziura na dolocie, zasyfiony ic, uszkodzony zawor podcisnienia turbo, uszkodzony egr. W ferworze walki wymienilem tez przeplywomierz i sprawdzilem wtryski :)

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka

Kontynuuję temat, bo problem nie zniknął niestety.
Mam w silniku 2.4 jtd (cf3, ar 156 z 2001r.) założone wtryski od cf2 (nie pytajcie dlaczego, taki samochód kupiłem).
Nie chcę wymieniać wtrysków, bo były sprawdzone i są sprawne.
Pilnie szukam kogoś we Wro, kto wgra mi mapę dedykowaną dla tych wtryskiwaczy (końcówka numeru 002).

z góry dzięki

Naprawdę nie ma we Wro ludzi znających się na ecu?

Jak nie znajde nikogo na miejscu, to sie odezwe do krakowa. Dzieki.

Jeśli masz swoją mapę to napisz do bubu On jest dobry w te klocki.

Nie mam, ale napisze. Moze cos doradzi. Dzieki.

Do ktorego?
ar-user.png

Ostatnia edycja:
Bubu321 (w avatarze diabelek czerwony) ;-) lub do @sdero

Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka

Ostatnia edycja:
Probowalem Ci wyslac wiadomisc ale chyba masz skrzynke pelna,bo nie jestem w stanie...odpisze Ci tutaj.Wedlug mnie komory spalania cf2-cf3 sa takie same.roznica jest tylko w osprzecie(turbina,kolektor wydechowy,wtryskiwacze,egr,komputer) sam slupek silnika jest taki sam...choc reki nie dam sobie uciac...moze lepiej niech ktos potwierdzi lub zaprzeczy

Dzieki. Pytalem, bo jak podjechalem do tunerow w sprawie przeprogramowania ecu, to o to pytali. Dali zaporowa cene bez gwarancji, ze sie uda.

Kupilem dzis uzywane wtryski 119 i po weekendzie bede wymienial. Dam znac czy w koncy przestanie dymic.

No i bede mial 5 sprawnych wtryskow 002 do zbycia droga sprzedazy :)
Sprawdzone przez specow z Kunowa

Jesli nie wymienisz do wtorku to daj znac jesli bede mial luzny dzien to pomoge Ci z wymianą,mozna by bylo zrobic nawet test przelewowy zeby zobaczyc w jakim sa stanie mniej wiecej( oczywisci nieodplatnie). Do wtryskiwaczy zamow jeszcze podkladki miedziane,bedziesz mial pewnosc,ze wszystko szczelne.Kosztuja grosze.Ja nie dawno zamawialem w intercarsie i odbieralem nastepnego dnia np.na Granicznej ale na A.Krajowej tez jest mozliwosc.

Amortyzatory
Powrót