KMucha
Nowy
- Auto
- --- Alfa GT Blackline --- była AR 147 GTA 3.2 V6 250 KM, AR 156 SW 1,9 JTD '
Heja!
Na obczyźnie (czyli bez Alfy) wytrzymałem tylko 6 miesięcy. I oto jest mój piąty samochód, trzecia Alfa po 156 (SW 1.9) i 147 (GTA
). Potrzebowałem coś ładnego, komfortowego, taniego w eksploatacji. Za dużo zapieprzałem ostatnio MX-5, czas wyczilować.
A więc:
Alfa Romeo GT
1.9 JTD 150 KM
08.2006
170 000 km
Nero Jarama (846)
wersja Distinctive
Wygląda prawie jak Blackline. Ale brakuje felg 18, chromowanych listew z przodu, prędkościomierz jest zwykły biały, a gałka skórzana nie metalowa.
Wyposażenie full. Nie ma tylko navi i czujników na szybie. Ale jest super audio Bose
Jestem w szoku, że 150 KM tak lata. Klasa. i spalanie jak na razie 6,7
No i świetnie jeździ, poprzednik wspominał, że kontrola trakcji tutaj chyba działa jak szpera (ale w GT nie było elektr. szpery???), a ja po kilku rondach zacząłem się zastanawiać czy nie ma tutaj Q2 wsadzonego. No bo taka różnica? GT się trzyma a GTA bez Q2 uciekała mi przodem ciągle...
Do ogarnięcia:
- sprzęgło. Może i dwumasa (jeżeli tak to przebieg można wsadzić między bajki
) bo auto mocno wibruje, chyba ze kwestia jakiejś łapy silnika.
- dokładka z Cupry już jedzie
- sprężyny -30 Eibach już jadą
- klubowe ramki
- dorobienie kluczyka (ktoś na forum to ogarnia?)
- porządna kosmetyka i czyszczenie wnętrza
- wymiana tłumika na dwururkowy
- felgi 18 Toora lub Blackline
itp

Na obczyźnie (czyli bez Alfy) wytrzymałem tylko 6 miesięcy. I oto jest mój piąty samochód, trzecia Alfa po 156 (SW 1.9) i 147 (GTA
A więc:
Alfa Romeo GT
1.9 JTD 150 KM
08.2006
170 000 km
Nero Jarama (846)
wersja Distinctive
Wygląda prawie jak Blackline. Ale brakuje felg 18, chromowanych listew z przodu, prędkościomierz jest zwykły biały, a gałka skórzana nie metalowa.
Wyposażenie full. Nie ma tylko navi i czujników na szybie. Ale jest super audio Bose
Jestem w szoku, że 150 KM tak lata. Klasa. i spalanie jak na razie 6,7
No i świetnie jeździ, poprzednik wspominał, że kontrola trakcji tutaj chyba działa jak szpera (ale w GT nie było elektr. szpery???), a ja po kilku rondach zacząłem się zastanawiać czy nie ma tutaj Q2 wsadzonego. No bo taka różnica? GT się trzyma a GTA bez Q2 uciekała mi przodem ciągle...
Do ogarnięcia:
- sprzęgło. Może i dwumasa (jeżeli tak to przebieg można wsadzić między bajki
- dokładka z Cupry już jedzie
- sprężyny -30 Eibach już jadą
- klubowe ramki
- dorobienie kluczyka (ktoś na forum to ogarnia?)
- porządna kosmetyka i czyszczenie wnętrza
- wymiana tłumika na dwururkowy
- felgi 18 Toora lub Blackline
itp

Ostatnia edycja: