• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[GTV] Kluczyk Alfa Romeo gtv

borowiczm0

Nowy
Auto
Alfa Romeo Gtv
Witajcie. Poszukuje obudowy kluczyka do alfy gtv mój niestety sie rozleciał ( był już sklejany) niestety nie mogę nigdzie takiego znaleźć.
223.jpg
224.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Oficjalnie nowy jest niedostępny.

No dobrze, wyrażę się inaczej - od co najmniej 2 lat nigdzie (aukcje, hurtownie, ASO) nie widziałem nowego dostępnego :)

Dzwoniłem kiedyś do Ricambi to proponowali nowe kluczyki z centralką immobilizera i bębenkami bodajże za 600 zł.

Odgrzeję tego kotleta, czy wiadomo forumowiczom czy można dostać gdzieś obudowę lub chociaż tą czarną gumkę z tego kluczyka ?

Wejdź sobie na allegro czy olx I wpisz "kluczyk alfa romeo"... Na pewno wyskoczy.

Moim zdaniem ciężka sprawa. Musisz szukać w firmach które się specjalizują w używanych częściach do 916.

Najtaniej i najszybciej można kupić taką samą używkę z 145/146/156/166/Gtv i przełożyć grot i transponder immo.

Najtaniej i najszybciej można kupić taką samą używkę z 145/146/156/166/Gtv i przełożyć grot i transponder immo.

Jak takie przełożenie grotu ma wyglądać? Mam grot i transponder, jak kupię kluczyk ze 156 to plug&play? Zdaje mi się, że grot jest wklejony w plastik.

Grota raczej nie przełożysz bez uszkodzenia obudowy, sądzę że jest wtopiony w plastik. Można kupić z podobnym nacięciem i spróbować "dorobić". Ewentualnie zostaje nowy trochę inaczej wyglądający kluczyk i programowanie transpondera pilota.

Czyli te kluczyki z wbudowanym przyciskiem są kiepskiej jakosci jak sie tak rozlatują nagminnie. Pierwsza wersja jest wytrzymalsza.

A czy da radę kupić obudowę z surowym grotem od ph1 i zaadaptować go do ph2? Kupiłem kiedyś taką surówkę ale klucznik nie był w stanie dociąć grotu do ph2, powiedział, że to są inny typy grotów. Są gdzieś do kupienia obudowy na wzór ph1 ale z grotem ph2?

Da się wyciągnąć grot z gtv/156 prawie bezinwazyjnie. Faktycznie grot jest zatopiony w kluczyku ale wystarczy delikatnie nawiercić odpowiednie miejsce (tym sposobem zlikwidować zatopiony "kołek") i grot wyjdzie :)
Jak znajdę pierwszą sztukę

Amortyzatory
Powrót