Kluczyk 147 Nie działa

• Autor wątku Autor wątku lucek_55
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
@andru
- dobry bajer tego ASO, a potem tylko informacja, wie Pan niestety nie mogliśmy tego zrobić, chyba ma Pan uszkodzonego pilota.
- ale zapraszamy ponownie.
- do programowania pilota należy mieć kartę kodową i wszystkie piloty przy sobie,
- program i body komputer nie wpuści do programowania jak nie podasz CODE, czyli loginu do podprogramu obsługi pilota.

czesc w sprawie kluczyka to bedziesz musial sie udac do serwisu alfy zeby ci go na nowo zaprogramowali

- a po co do serwisu, jak ma karte kodowa to lapie program alfaOBD i programuje sobie klucze oraz piloty.

- a po co do serwisu, jak ma karte kodowa to lapie program alfaOBD i programuje sobie klucze oraz piloty.

Wystarczy kabel i alfaOBD? Mi ostatnio przestał działać pilot - uruchomić silnik się da ale drzwi przyciskiem na kluczyku nie otworzę. Bateria jest ok. Od dawna się przymierzam do kupna kabelka ale jakoś ostatnio mało mam czasu.

Nie mogę odnaleźć tego klucza do AlfaOBD a nie chciałbym kupować pełnej wersji bo nie wiem czy ją później wykorzystam. Poza tym trochę się obawiam czy dam radę zaprogramować pilot. Gorzej jak popsuję drugi i i tak będę musiał płacić za usługę. Narazie muszę poszukać instalki AlfaOBD gdzie indziej bo ze strony producenta nie mogę sciągnąć.

ego miałem taki sam problem, kupiłem soja belle i miała być bateria do wymiany wymieniłem i nic okazało się, że micro przycisk jest uszkodzony prze lutowałem i śmiga aż miło pozdro:)

U mnie przyciski są ok - już je naprawiałem. Poza tym dioda na pilocie miga jak przyciskam któryś z nich co znaczy, że są sprawne.

może micro przycisk ci siadł???

---------- Post added at 18:37 ---------- Previous post was at 18:36 ----------

a ma płytce widać, że jest zaśnieżała???

pytanie o immo kluczyka, gdzie znajduję się w grocie czy w obudowie pilota, drugie pytanie to czy w AR jest tylko sterowanie zamkiem centralnym czy jest jeszcze alarm?
Mam problem tego typu że sprzedawca miał tylko jeden kluczyk ale bez obudowy pilota bo niby jest uszkodzony i oddał do naprawy a drugi pilot z kluczykiem ma mi dowieź z Niemiec od byłego właściciela co deklarował na piśmie lub zwrot kosztów dorobienia pilota i kluczyka, teraz twierdzi że tam jest sam kluczyk bez pilota były takie wersje czy gość jaja sobie robi dorobił kluczyk dopiął immo gdzieś pod obudowę i teraz kity ciśnie.

immo jest w obudowie zaraz przy grocie kluczyka a pro po tego drugiego kluczyka bez pilota to były takie wersje z jednym kluczykiem z pilotem a drugim bez

Nie wiem gdzie jest to immo mam grot włożony w obudowę z Audi scyzoryk, obudowa w środku pusta pod osłoną stacyjki nic nie podklejone po odpięciu przewodu od immo zgłasza problem z immo, i wiem że nie mam alarmu, czy ktoś dokładał alarm ale z opcją otwarcia bagażnika może jakiś schemat gdzie się wpiąć

Witam
Nie dawno kupiłem swoją pierwszą Belle i nie działa w niej pilot. Belle można otworzyć tylko po przekręceniu kluczyka.
Może ktoś by doradził co z tym zrobić??

było setki tematów, opcja szukaj, i życzę miłej lektury

Jeśli bateria jest ok i nie działa to prawdopodobnie będzie grubsza sprawa. Gdzieś na forum czytałem że są dwie wersje kluczyków: jedna z czerwoną diodą i druga bez. Ja niedawno kupiłem belle (mój pierwszy samochód) i też niby "bateria" jak to zwykle się mówi. Na szczęście miałem kluczyk w 2 wersji bez diody (jest ale nie ma otworu w obudowie) i to mnie uratowało. Przeszukaj forum a na pewno znajdziesz pomoc.

Amortyzatory
Powrót