• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[159] Klocki i tarcze

Tez dzieki
Bo po dzisiejszym luzie na dzwigni cos czuje ze i mnie czeka wymianka linek

Ja wymieniałem linki na produkt firmy Akron Malo (tańsze od linexa można kupić na 2 strony poniżej 120zł jak się dobrze poszuka). Wykonanie bez zastrzeżeń :)

Witam, a co sądzicie o takim zestawie...tarcza textar a klocek jurid withe, do Alfy 2.0 jtdm?

Jak kupisz litre to wystarczy :D (płynu hamulcowego również)

Jeszcze tych klocków nie wymieniłeś?

klocki wymienilem ale chce tez plyn wymienic,a ze bede teraz wymienial tuleje i linki recznego to i to przy okazji bym zrobil. Na przeplukanie ukladu jeszcze cos trzeba podobno? Litra mi wystarczy?

A propo linek, mi ręczny zaczął czasem stawiać silny opór już na drugim ząbku. Da się go przełamać z sporo większą siłą i dalej zaciąga normalnie, nie ma reguły kiedy ten opór wystąpi. Kilka podciągnięć nic a za kolejnym seria z blokadą. Zaczął popiskiwać któryś hamulec i mam wrażenie że trzyma prawy tył Co śmieszniejsze od tego faktu nigdy nie miałem tak mocnego ręcznego. Tylne koła dęba stają a przód ciąga je za sobą. Gdzie szukać? linki czy co?

no to dzis mi przymarzł reczny (na szczesie nie byl zaciagniety). Wstawilem Alfe do garazu i farelke pod spod. Czeka mnie wymiana linek :-/. Ma ktos numer tych pierdzielonych spinek tylnej kanapy? Jaki jest mniej wiecej ich koszt? Niech mi ktos przypomni co tam trzebabylo demontowac-tunel srodkowy,fotele,siedzisko kanapy?

Koszt tych spinek to jakieś 15-20 PLN. Trzeba demontować - siedzisko tył, tunel środkowy, oba fotele przednie i ogólnie chyba nie robiłbym tego w domu....

jak sie je czysci ?
Chodzi o czyszczenia zacisków hamulcowych. Zdejmujesz z tarczy, wyciągasz klocki i wszystko czyścisz i smarujesz. U mnie średnio co 3 lata w każdym aucie zapiekają się zaciski i klocek zaczyna piszczeć podczas wolnej jazdy (5km/h). Najczęściej po zimie.

no i dupa. Tarcze,klocki wymienione na tyle ale jest problem z lewym kolem. Nie trzyma reczny na lewym tylnym kole. Ponoc jest problem z mechanizmem samoregulujacym. Mial ktos moze taki problem? Co mozna z tym zrobic?

Czy ktos już wymieniał w 2.4 na tarcze nawiercane?
Czeka mnie wymiana tarcz i klocków i zastanawiam sie nad sportowymi tarczami.
Piszcie jakiej firmy stosujecie

Amortyzatory
Powrót