[GTV] Klocki hamulcowe do Gtv

Ja u siebie mam tarcze Brembo 330 i duży zacisk z klockiem Brembo i... cisza.

Panowie z racji nieporozumienia z firmą która to tak długo wysyłała mi klocki TRW z jej winy ,po krótkiej owocnej rozmowie w której okazało się ,że posiadają klocki Textar w ofercie doszliśmy do porozumienia na mocy którego zostaną mi dostarczone w ciągu dwóch dni klocki firmy Textar ,których jakość i dobrą opinie potwierdził w rozmowie sprzedawca .Potwierdził również słabą znajomość tej firmy wśród klientów, którzy z braku wiedzy słysząc nazwę firmy mówią tylko nie,nie,nie. Faktycznie nazwa kojarzy się bardziej z producentem tanich trampek niż klocków do sportowych aut....:)

maras37, a jesteś w stanie napisać, jaki nr tych Textarów Ci podali, co mają do Ciebie pasować?

Na poprzedniej stronie tego tematu jest podany link do sklepu tam przeczytasz sobie numer..
Ja podałem swój nr vin i według niego znaleźli klocki zapewne ten sam nr. co z tego linku .Najlepiej podać swój vin żeby była pewność sprawdzą i ci dobiorą.

aaa przecież kolega z tej branży nawet nie zauważyłem :)

Ostatnia edycja:
No i jak tam Maras? Założyłeś te Textary i jak one pracują?

Textary już doszły do mnie,do środy będą założone .A pytasz bo dzisiaj dzień dziecka zapomniałem i prezent wybierasz?:D

zaraz jak przetestuje to zdam relacje.Po założeniu każde mogą popiskiwać przy docieraniu zobaczymy.Może jutro założę

Już oddałem auto mechanikowi, ale wciąż jestem ciekaw ;)

EDIT:
Niestety nie udało się pozyskać klocków ATE. Miały być za 200zł, okazało się, że cena jest jednak taka jak w internecie i cudów nie ma- 500zł. Ponieważ mechanik zachwalał klocki Pagid i była to najszybsza możliwa opcja, to właśnie Pagid znalazł się u mnie pod zaciskiem. Puki co jest ok, ale tak naprawdę zrobiłem na nich może z 1km... czas pokaże co z tego wyjdzie ;)

Maras, jeśli jeszcze nie założyłeś klocków radzę cofnąć się do postu Quartera, w którym wymienia klocki, których już próbował.

Ostatnia edycja:
Już nic nie zmieniam Textary są już założone żadnego piszczenia a pojeździłem trochę.Przy pierwszych przetarciach lekko pisnęły z 5-6 razy i potem cisza ,auto staje w miejscu musiałem się dobrze zapierać co by nosem w kiere nie walnąć :Dczyli jestem zadowolony zobaczymy co będzie dalej z pyleniem itd .
Niestety nie udało mi się zweryfikować marki firmy której mam tarcze ,czyżby jeszcze fabryczne ?nie mam pojęcia .

No to widać, że tarcze masz inne niż ATE. To dobrze, że wszystko działa jak należy ;)

Niech moc hamowania będzie z nami...:) bo moc klocka ujowo by brzmiało...;)

Hahahahaha! Ogólnie temat o klockach, więc czym się przejmować ;P

Kurde nie ma się z czego śmiać ,bo muszę wprowadzić uaktualnienie testów .Dziś zrobiłem ze 180 km i oprócz mocy klocka z której to możliwości posiadania byłem bardzo zadowolony niczym spidermen ,niestety pojawiła się niechciana moc ,której super bohaterowie tacy jak my (czyt. właściciele gtv) omijamy z daleka niczym superman kryptonitu mianowicie moc piszczenia :mad: nie wiedzieć czemu gdy wczoraj jeździłem po mieście po paru piskach było wszystko ok ,teraz niechciana moc owładnęła moją biedną alfą i przy delikatnym tylko hamowaniu , dojeżdżaniu do świateł podstępnie uwalnia swe złe moce i popiskuje .
Trudno każdy superbohater musi mieć z kim walczyć ,musi mieć swój kryptonit ,klocek którego będzie szczerze nienawidził ... :D

Ano... Powiem Ci, że miałem tak samo z moimi poprzednimi klockami (TRW). Na początku było cudownie. Potem wystarczyło jak je mocno przycisnąłem i był spokój na jakiś czas. Później popiskiwały cały czas, a ostatnio to już przestało być zabawne. Wyły niemiłosiernie i straszliwie. Mam nadzieję, że Pagid da radę...

Mój Mintex też popiskiwał przy docieraniu później po dopasowaniu (i tak jest do dzisiaj) zapadła cisza. W fiacie coupe (którym jeździ małżonka) textary nie piszczą wcześniej TRW-y trochę piszczały ale to zacisk z jednym tłoczkiem inna praca. Może jednak moja teoria że miękkie klocki są mniej podatne na piszczenie sprawdzi się.
Pozdrawiam

No to chyba teoria z dawna znana, tyle, że niestety żaden producent, oprócz producentów części tzw. "performance" nie chwali się z czego są jego klocki i skąd wiesz czy bardziej miękkie jest TRW, Textar, ABE, czy ATE? Można się jedynie domyślać. Tu jest problem.

Mój Mintex też popiskiwał przy docieraniu później po dopasowaniu (i tak jest do dzisiaj) zapadła cisza. W fiacie coupe (którym jeździ małżonka) textary nie piszczą wcześniej TRW-y trochę piszczały ale to zacisk z jednym tłoczkiem inna praca. Może jednak moja teoria że miękkie klocki są mniej podatne na piszczenie sprawdzi się.
Pozdrawiam

Obyś miał rację ,na razie była głównie trasa więc liczę jeszcze ,że się dotrą i ucichną bo nawet na chwile obecna piszczą mniej niż TRW...zobaczymy.

W srebrnej 3.0 Pablo przetoczył tarcze (ATE), wywalił klocki TRW i założył znów Textary. Chyba jeszcze wykonywał jakieś szamańskie zabiegi, ale nie mam pewności ;) W trasie od Pablo do Wawy (50km) cisza. Zaraz jadę do miasta na "test prawdy". Jeśli będzie działać to taką samą operację robimy w czarnej.

Ja śmigam na tych Pagidach i puki co cisza jak makiem zasiał. Tyle tylko, że one dopiero się docierają u mnie- mało jeżdżę.

Jakieś 200km zrobione po przetoczeniu ATE i założeniu Textarów - na razie cisza. Robimy tę samą operację w czarnej belli, mam nadzieję, że da podobny efekt. Muszę przyznać, że cisza przy dotaczaniu się do świateł jest BEZCENNA :D

Jakieś 200km zrobione po przetoczeniu ATE i założeniu Textarów - na razie cisza. Robimy tę samą operację w czarnej belli, mam nadzieję, że da podobny efekt. Muszę przyznać, że cisza przy dotaczaniu się do świateł jest BEZCENNA :D

UPDATE! Po 250 km ZNÓW PISZCZĄ! :mad:

Opadają mi ręce ale reklamuję to - sorry, zlecona wymiana klocków i tarcz, więc oczekuję, że będą hamować i nie piszczeć. Tylko kto mi zapłaci za niekończące się wycieczki to nie wiem...:banghead:

Amortyzatory
Powrót