klekot

lukas1993

Nowy
Auto
Alfa 147 1.6 16v twin spark
Panowie czasami jak uruchamiam belle 147 1.6 105km to tak przez sekunde klekocze tak jak diesel ? Co to może być?
Nie mogę otworzyć maski jak pociągam za tą klameczke czerwoną nie mam oporu dopiero w czasie jazdy gdy tak próbuje to się udaje...
Skąd się mogła wziąć rdza na zawiasach drzwi głównie na spawach?

Ostatnia edycja:
Panowie czasami jak uruchamiam belle 147 1.6 105km to tak przez sekunde klekocze tak jak diesel ? Co to może być?
Wymień olej powinno pomóc.(klekoczą popychacze zaworów, może wariator)

Ty poważnie??

- - - Updated - - -

Nie mogę otworzyć maski jak pociągam za tą klameczke czerwoną nie mam oporu dopiero w czasie jazdy gdy tak próbuje to się udaje...
Napraw to na postoju jak nie chcesz żeby przednia maska zamieniła się w tylną.

Wariatora ta wersja nie ma bo jak sam piszesz to 105km, może popychacze ale skoro tylko przez sekunde to raczej chyba nie ma jeszcze sie co martwić.

A co do maski, jak uda ci się otworzyć maske to popsikaj WD na cały mechanizm może ruszy albo sprawdz czy gdzieś ci się linka nie wyczepiła i nie jest luźna.

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

Mówie na poważnie o tych zawiasach, sam się dziwie jak takie coś może być no ale jest żenada poprostu...
a maska inaczej otworzyć się nie da jak podczas jazdy tylko nie wiem co jest powodem linka wydaje się być ok.

Amortyzatory
Powrót