• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Klejenie zderzaka

sskamilss

Nowy
Auto
Alfa Romeo 147 1.6 TS/ Volvo xc 60 D5 AWD
czy ktoś się orientuje jaki jest koszt takiego zabiegu i jakich efektów się spodziewać? przyhaczyłem kiedyś dołem przedniego zderzaka mojej alfki o wysoki krawężnik i od spodu jest takie proste pęknięcie ok.12 cm, co prawda tego nie widać nawet, ale planuje dać zderzaki do pomalowania, więc wypadałoby to najpierw skleić/ zespawać. Proszę o rady :)

No to znajdź zakład w okolicy i zespawaj.. koszt ze 20zł.. potem w to miejsce musi być troszkę szpachli bo po spawaniu powierzchnia nigdy nie jest równa.. i malujesz.. i naprawione, mocniejsze niż nowe.. przynajmniej gość u którego ja spawałem różne rzeczy robił tak że było mocniej niż nowe..

Tylko weź pod uwagę że jak zespawasz to musisz od razu pomalować.. bo spawanie plastiku ma taką temperaturę że lakier odkleja się w miejscu spawania i w okolicy.. więc jak nie pomalujesz od razu będziesz miał brzydkie to miejsce ;P

Kolega wyżej dobrze prawi - dobrze wykonany tzw "spaw" to pewne rozwiązanie , spawany miałem tak zderzak Passata B5 - 0 problemów i niski koszt.

5-10 minut bez kolejki

Ten mój spawacz tak ogarniał :P

Możesz kliknąć podziękowanie xD

Ja sam sobie kleiłem nie miałem dużego peknięcia,ale zderzak szedł do malowania więc trzeba było to zrobic porządnie.

no tak, tylko jeżeli jest to kwestia 20-30 złotych, to chyba wole dać to do zrobienia komuś kto się zna, niż sam się z tym bawić

Witam. Mam w swojej AR pęknięty zderzak i kawałka brakuje (dziura 4x4cm). Znajomy, który mi to ma spawać pytał mnie jaki to material. Czy to jest materiał PUR czy zwykły plastik?

Rodzaj zastosowanego tworzywa masz wybity na wewnętrznej stronie zderzaka.

Amortyzatory
Powrót