• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Klapy wirowe

rafal12310

Nowy
Auto
Alfa Romeo 159 1.9 16v. Stromboli Grey
Witajcie Koledzy
Podpowiecie gdzie w Łodzi można przeprowadzić operacje wywalenia klap z kolektora 1.9 16v? Z góry dzięki

Wysłane z mojego SM-T535 przy użyciu Tapatalka

Klapy wywalone, różnica kolosalna ☺ Jak ktoś będzie zainteresowany proszę o wiadomość na PW podam namiar na speca ☺

Wileńska, Legionów
Nie mogę wysłać Ci wiadomości wiec pisze tutaj. Przebieg 179000 km. Nie ma potrzeby zdejmowania paska, zablokował rozrząd ma doświadczenie w tym zabiegu☺ mój pasek ma 20 tys przebiegu wiec nie było potrzeby wymiany, jeżeli masz blisko do wymiany rozrządu zaleca najpierw zrobić rozrząd. Spec pracuje na codzień w ASO fiata a klapy usuwa u znajomego w warsztacie po godzinach, różnica w jeżdżę będzie zależała od formy Twoich klap u mnie tragedii nie było a i tak jest znacznie lepiej tnz. Alfa lepiej idzie od dołu szybciej wkrecaj się na obroty no i znacznie wyżej można teraz kręcić ☺ generalnie oddycha pełna piersią ☺ koszt 250 zł z nową uszczelka. Cały zabieg u mnie trwał około 4h ale ktoś już wcześniej dlubal przy tym i musiał to wyprostować ☺

Po usunięciu klap wirowych lepiej Ci idzie od dołu? W jaki sposób to zostało zrobione? Zaślepki, zaślepki z klejem czy zaspawane?
U mnie po wywaleniu klap dół był dużo gorszy, z tego co czytałem to norma. Nie wiem o co Ci też chodzi z tym, że jest różnica od "formy klap". Po tym zabiegu zamiast 150KM i 305Nm w serii wypluło na hamowni zaledwie 140 KM i 302 Nm, wykres potwierdził problemy z dołem, pomógł oczywiście nowy program.

Po usunięciu klap wirowych lepiej Ci idzie od dołu? W jaki sposób to zostało zrobione? Zaślepki, zaślepki z klejem czy zaspawane?
U mnie po wywaleniu klap dół był dużo gorszy, z tego co czytałem to norma. Nie wiem o co Ci też chodzi z tym, że jest różnica od "formy klap". Po tym zabiegu zamiast 150KM i 305Nm w serii wypluło na hamowni zaledwie 140 KM i 302 Nm, wykres potwierdził problemy z dołem, pomógł oczywiście nowy program.
Po usunięciu klap kolektor jest cały czas "pełny" wiec jakim cudem mogło Ci ubyc mocy? Koniki uciekły Ci z wiekiem ☺ zaślepki z klejem. http://www.forum.alfaholicy.org/159...ie_klap_wirowych_wady_zalety-post1268902.html homownia przed i po usunięciu klap. Pisząc różnica od formy klap miałem na myśli to, że po usunięciu klap które są jeszcze w dobrej formie nie będzie znaczącej różnicy, a jeśli na odwrót poprawa powinna być znacząca ☺

Nie mogę wysłać Ci wiadomości wiec pisze tutaj. Przebieg 179000 km. Nie ma potrzeby zdejmowania paska, zablokował rozrząd ma doświadczenie w tym zabiegu☺ mój pasek ma 20 tys przebiegu wiec nie było potrzeby wymiany, jeżeli masz blisko do wymiany rozrządu zaleca najpierw zrobić rozrząd. Spec pracuje na codzień w ASO fiata a klapy usuwa u znajomego w warsztacie po godzinach, różnica w jeżdżę będzie zależała od formy Twoich klap u mnie tragedii nie było a i tak jest znacznie lepiej tnz. Alfa lepiej idzie od dołu szybciej wkrecaj się na obroty no i znacznie wyżej można teraz kręcić ☺ generalnie oddycha pełna piersią ☺ koszt 250 zł z nową uszczelka. Cały zabieg u mnie trwał około 4h ale ktoś już wcześniej dlubal przy tym i musiał to wyprostować ☺
ej ok

Podzielisz się namiarem na szpeca ? Bo też czeka mnie usunięcie klap a w mojolicy nie mam nikogo

Amortyzatory
Powrót