Klamka zewnetrzna do alfy gt porada

• Autor wątku Autor wątku marekkoczta
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

marekkoczta

Guest
WITAM
Posiadam Alfe gt z 2007r Klamka zostala mi w reku i jakos serwis sprowadza z wloch juz ja miesiąc.
Pytanie czy z 2004r przed liftem podejdzie. Lub czy przeloże sama raczkę uchwyt , jest wyjmowany np. z alfy 147 lub z prawej strony od gt.
LEWEJ nie moge dostać nigdzie.

Witam kolegę, niedawno przerabiałem sam ten temat i też w GT z 07 r. : ). Z tego co wyczytałem na forum to od 147 nie pasuje.

Pytanie, który element się urwał. Jeśli to jest ten zawiasek DSC_0033.jpg to może będę w stanie pomóc. Proszę o kontakt przez prywatną wiadomość.

Ten zawiasek znajduję się w tym miejscu20120228027.jpg. Polecam również przesmarować drugą klamkę! : )

Ciekawe co z tymi klamkami się dzieje. U Was one jakoś ciężko chodziły ??

witam
zawiasek sie urwal ale tez i z drugiej strony mocowanie i tak mysle czy na razie nie przelozyc z drugiej strony ten caly uchwyt

W 147 koleżanki małżonki klamka kierowcy uszkodziła się w podobny sposób.
Zamówiłem nowy oryginał.

U mnie działaja, ale w mrozy prawa klamka "nie cofała" po otworzeniu drzwi

urwany zawias klamki alfa romeo GT

Witam kolegę, niedawno przerabiałem sam ten temat i też w GT z 07 r. : ). Z tego co wyczytałem na forum to od 147 nie pasuje.

Pytanie, który element się urwał. Jeśli to jest ten zawiasek Pokaż załącznik 50172 to może będę w stanie pomóc. Proszę o kontakt przez prywatną wiadomość.

Ten zawiasek znajduję się w tym miejscuPokaż załącznik 50173. Polecam również przesmarować drugą klamkę! : )

Witam,
mam taki właśnie problem z urwanym zawiasem przy klamce. Piszesz na forum, że możesz pomóc. Czy trzeba wymienic całą klamkę czy wystarczy sam przód ten klamki jakoś przytwierdzić? Proszę o pomoc.
Pozdrawiam
holdi@wp.pl

witam
jak chcesz info zadzwon 603 222 095 przerabialem temat i juz jestem madrzejszy
pozdr

Podbijam temat. Urwala mi sie klamka jak u Was. Uzywek nie ma. Oryginal dlugo bedzie szedl. Da sie jakos zaadoptowac klamke ze 147?

niestety mam ten sam problem, GT 07r., sciaga mi koles z wloch, troche to potrwa

Przerabialem to dwukrotnie :mad: Rzeczywiscie ciezko dostac te klamki, ale troche checi i da sie wszystko nie da sie tylko spodni sciagnac przez glowe i golemu do kieszeni napluc :cool: Pierwsza wizyta w ASO nie dała żadnych skutków młody sprzedawca twierdził, że nie ma ich nigdzie. Stwierdzil ze z wloch sprowadzi. Zostawiłem zaliczke i powiedział ze do tygodnia powinna być jeśli nie to mam przyjść po odebranie zaliczki. Na moje szczescie gdy poszedłem już odebrać zaliczke natrafiłem na innego sprzedawce (starszego i chyba bardziej obcykanego) i gdy już chciałem odebrać zaliczke on mnie zapewnił, że ściągnie mi tą klamke tylko musze mu dać max 2dni. Nie miałem nic do stracenia, więc skorzystałem z tej opcji. Miło mnie to zaskoczyło bo już na drugi dzien po wizycie dostałem telefon, że klamka na mnie czeka. Pracownik dzwonił po wszystkich możliwych salonach fiata i ar i znalazł.

Podbijam temat. Urwala mi sie klamka jak u Was. Uzywek nie ma. Oryginal dlugo bedzie szedl. Da sie jakos zaadoptowac klamke ze 147?
Jeśli jesteś zainteresowany to mam taką klamkę od strony kierowcy nówka z salonu (miałem instalować ale kumple mi załatwił)

Rzeczywiscie ciezko dostac te klamki, ale troche checi i da sie wszystko nie da sie tylko spodni sciagnac przez glowe i golemu do kieszeni napluc :cool:

Z tymi spodniami to nie do końca tak, podobno jak się dziurę w kroku zrobi to przechodzą :D a tak na poważnie to jak zadbać o te klamki czy ktoś wie, nie chciałbym żeby i mnie spotkał problem jak u kolegów?

Macie jakieś domowe sposoby na klamkę urwaną w taki sposób jak na zdjęciach na 1 stronie? Czy da się to zrobić bez rozbierania drzwi?

WITAM
Posiadam Alfe gt z 2007r Klamka zostala mi w reku i jakos serwis sprowadza z wloch juz ja miesiąc.
Pytanie czy z 2004r przed liftem podejdzie. Lub czy przeloże sama raczkę uchwyt , jest wyjmowany np. z alfy 147 lub z prawej strony od gt.
LEWEJ nie moge dostać nigdzie.

Sorry że troszkę offtop'u ale co wnosi lift w GT?

Chromy w przednich kratkach, wersja q2 w opcji, nowe zegary i lewarek zmiany biegów - tyle pamiętam

To jeszcze jedna uwaga co do klamek w GT i przy okazji różnic pomiędzy przed i po lifcie. Przed liftem są klamki stalowe chromowane, po lifcie juz plastik chromowany... Mi sie urwała tak samo i teraz jedna mam stalową a druga plastik.... :)

Klamka

Jeśli jesteś zainteresowany to mam taką klamkę od strony kierowcy nówka z salonu (miałem instalować ale kumple mi załatwił)

czy posiadasz jeszcze może tą klamkę? jedna urwała mi się cała a druga w połowie.

- - - Updated - - -

czy posiadasz jeszcze może tą klamkę? jedna urwała mi się cała a druga w połowie.

Macie jakieś domowe sposoby na klamkę urwaną w taki sposób jak na zdjęciach na 1 stronie? Czy da się to zrobić bez rozbierania drzwi?

Witam.
Niestety ale aby wymienić klamkę bądź sam urwany zawiasek trzeba rozebrać drzwi.
Natomiast gdyby któryś z kolegów potrzebował taki zawiasek to zapraszam na PW.
Mam ostatnie 2 sztuki. Delikatnie różni się od oryginału ale pasuje i działa bez problemu.
W mojej GT montowałem go 2 lata temu.

Załączniki

• DSC00234.jpg
    DSC00234.jpg
    56.7 KB · Wyświetleń: 1,307
Amortyzatory
Powrót