Mały tutorial jak i gdzie, procedurę zdejmowania poduszki opisywałem przy wymianie manetek (temat wymiana kierownicy) ale powtarzam:
Odłączamy akumulator - aby uniknąć blokowania kierownicy kluczyk musi być w stacyjce wtedy możemy kręcić kierownicą do woli
1. Odkręcamy obudowę kierownicy dolną 4 imbusy od spodu wyjmujemy złączkę pod kierownicą ma specjalne złącza masujące poduszkę
2. Zdejmujemy poduszkę - skręcamy kierownicę o 90' i wkładamy płaski śrubokręt od dołu w otwór od tyłu kierownicy (jak na zdjęciu) mocno skręcamy śrubokręt poduszka sama odskoczy później skręcamy kierownicę tak żeby mieć dostęp do drugiego otworu i znów robimy akcję z śrubokrętem, zaznaczam nie idzie łatwo zatrzask jest duży i mocny ale jak mocno skręcimy to zadziała. Proszę się nie zrażać po pierwszej nieudanej próbie. Odkryłem że naciskanie nie działa lepiej przekręcić

3. Odpinamy kable od poduszki
4.Odkręcamy osłonę śrubokręt krzyżakowy jak na zdjęciu

Całość robimy na założonej kierownicy wiec otwory są z tyłu

5. Zdejmujemy osłonę
6. Odkręcamy śruby mocujące pierścień klaksonu - klucz torx

7. Delikatnie zdejmujemy pierścień bo są tam sprężyny i takie płaskie złącza klaksonu można pogubić - wkładamy wiązkę ze złączem przycisków multifunkcyjnych

wiązkę od przycisków przekładamy pod pierścień żeby nie przeszkadzał podczas wciskania klaksonu
7. Zakładamy osłonę z przyciskami - przykręcamy śruby - podłączamy akumulator - osiowanie PROXI i wszystko działa
Operacja zajmuje jakieś 30min polecam kupić całą kierownicę żeby mieć wiązkę z dodatkowymi kabelkami to przycisków
Działa w każdej wersji, musi bo mam włoskie BASIC czyli wersję która nie miała nic