Kierownica 146/155

Majkel

Administrator ds. społecznych
Członek ekipy
Auto
Ducati Hypermotard 796
Chcialem sie dowiedzieć czy kierownica z Alfy 146 bedzie pasowała do Alfy 155. Wypatrzyłem sobie na allegro taka kierownice i jestem ciekaw czy da rade ja przymocować w moim boilidzie :) Moja obecna kierownica jest z skórzana z Airbagiem, ale jest taka brzydka......bez znaczka, taka jak w tym ogloszeniu

Przekladasz estetyke nad bezpieczenstwo?...
Jak chcesz sie dowiedziec to zadzwon do aso tam bez problemu Ci odpowiedza.
Wydaje mi sie ze tak najszybciej sie dowiesz - albo w jakims sklepie z czesciami do Alfy.

A kontaktowałeś sie z tym kolesiem co chce sprzedać tą kierownicę, czy ona na pewno jest ze 146 :?:

Ja gdy szukałem samochodu dla siebie (145/6) przez prawie pół roku nigdy na taką kierownicę nie trafiłem i mi ona śmierdzi bardziej 164 niż 146. Prawdopodobnie kolesiowi się cyferki źle wcisnęły :idea:

Pisalem do niego ale jeszcze nie odpowiedzial. W 33 nie mialem AirBaga i jakos sie jezdzilo :twisted:

Chcialbym zauwazyc iz ja mam identyczna w 33 tylko zendera nie momo chyba koles cos pokrecil w ogloszeniu.

w Alfie Romeo 145/146 nigdy fabrycznie nie było takiej kierownicy (tymbardziej w drewnie) :roll:

Gosciu mi odpisał

jest to oryginlna kierownica MOMO dedykowana dla modeli 145/146/155

a na moje pytanie czy ma poduszke odpowiedział

a jesli mowa o poduszce to mozna ja sprzedac i oby sie nie przydała..

takze nie wiem czy kierownica ta ma poduszke czy nie :) Napisalem do niego wiec jeszcze raz z pytaniem o to.

wiec juz wiem ze ona jest bez poduszki...
A czy były produkowane takie drewniane kierownice, z Airbagiem?

Lepiej nie ryzykować. Każdy Airbag w kierownicy jest robiony pod konkretny samochód. Nawet jak trafisz na taką kierownicę z to Airbag może nie działać.

jak juz mowa o air bagach, jest jakas kontrolak czy cos ze podocha dziala czy cos takiego ??

Ja miałem podobny pomysł, z tym że do 145 chciałem włożyć kierownicę ze 156. Auto po wypadku, poduszka wystrzeliła, kupno nowej troche mnie przeraża jak czytam że może pod sterownikiem ze 145 wogóle nie działać.

Więc chyba wole starą z airbagiem niż nowszą, ale pustą ;//

Tez chcialem wymienic kiere. Dostalem od znajomego piekna drewniana z airbagiem (z czujnikiem bezwladnosciowym). Istne cudo - zakochalem sie od razu w niej. Ale co sie okazalo - byla to kierownica ze 156 i nie pasowala jednak do mojej 155. Poza lekko innym rozstawem srob mocujacych na glownym gwincie nie bylo "wyciecia". Obeszlo mi sie smakiem :(( dobrze ze moglem zaplacic po zmianie a nei wczesniej :)))

Amortyzatory
Powrót