[159] Kiedy zmieniono model przekładni kierowniczej? Czym się różnił?

Czekam na rezultaty.

U mnie wyglądało to tak: na wolnych obrotach buczenie, po dodaniu gazu znikało. Znacznie częściej pojawiało się w chłodne dni, oraz póki silnik był nie rozgrzany, ale w zimie potrafiło buczeć też na rozgrzanym. Od jakiegoś czasu mam jednak z tym spokój.

EDIT: !!!! Choroba, to może być to. U mnie problem pojawił się niedługo po serwisie z wymianą filtra paliwa włącznie.

Ale jaja. U mnie w Fiacie Stilo 1.9 JTDm 8V jak jest zimno (koło 0[SUP]o[/SUP]C i niżej) Zaraz po zapaleniu tak dziwnie buczy. Zastanawiałem się co to może być. Faktycznie, może to być jakiś rezonans, ale tak głośno? Po chwili to znikało. Żadnych innych negatywnych objawów.

A przekładnie kierowniczą mam w 100% elektryczną. Tak więc to na pewno nie pompa.

Czekam na rezultaty.

U mnie wyglądało to tak: na wolnych obrotach buczenie, po dodaniu gazu znikało. Znacznie częściej pojawiało się w chłodne dni, oraz póki silnik był nie rozgrzany, ale w zimie potrafiło buczeć też na rozgrzanym. Od jakiegoś czasu mam jednak z tym spokój.

EDIT: !!!! Choroba, to może być to. U mnie problem pojawił się niedługo po serwisie z wymianą filtra paliwa włącznie.

Witam
Odświeżam kotleta..
Od paru dni mam podobny problem.
U mnie takie dziwne buczenie pojawia się na zimnym - po delikatnym przygazowaniu ginie.
Jak nacisne hamulec też podobny dźwięk.
Po rozgrzaniu silnika wszystko się uspokaja.

Faktycznie to ten przewód ?

Amortyzatory
Powrót