Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Witam, w mojej Alfie jest taki problem, że w trakcie kręcenia kierownicą w miejscu odczuwalne są mocne drgania oraz buczenie dochodzące z okolic kolumny kierowniczej/pompy. W trakcie jazdy drgania i buczenie jest w mniejszym stopniu. Myślicie że to też kwestia tego zbiorniczka i tej całej akcji? Dzisiaj odebrałem swoją Alfę od "specjalistów", którzy zamontowali mi nową pompę. Niestety wszystko jest po staremu... Z innej beczki--> Czy Wasze 159 także przy odpalaniu całe trzepoczą? Nie wiem czy te auto tak ma, czy u mnie jest coś namieszane.
U mnie nie trzepocze, ale może masz coś z gumami i/lub łapami mocującymi silnik do chassis.
Witam, w mojej Alfie jest taki problem, że w trakcie kręcenia kierownicą w miejscu odczuwalne są mocne drgania oraz buczenie dochodzące z okolic kolumny kierowniczej/pompy. W trakcie jazdy drgania i buczenie jest w mniejszym stopniu. Myślicie że to też kwestia tego zbiorniczka i tej całej akcji? Dzisiaj odebrałem swoją Alfę od "specjalistów", którzy zamontowali mi nową pompę. Niestety wszystko jest po staremu... .
Czy Wasze 159 także przy odpalaniu całe trzepoczą? Nie wiem czy te auto tak ma, czy u mnie jest coś namieszane.
Wlali mi płyn GI/A. Czy to może być powód że ta kierownica tak przeskakuje i buczy?
Szkoda tylko że kazali mi kupić nową pompę![]()
Jeśli możesz to zwróć też uwagę na samo odpalanie.
Wit411;399256. W poznańskim ASO na górczynie stoją trzy policyjne alfy 159 z silnikami biturbo:D także Poznaniacy strzeżcie się![/QUOTE napisał:A który to silnik biturbo ???![]()
To jest odpalanie na ciepłym silniku. Nie wiem dlaczego, ale na zimnym mi lepiej pali(?).
Faktem jest, że ja tez byłem zdziwiony odgłosami układu wspomagania na postoju.. niby nic niepokojącego, ale to taki dzwięk jakbym manewrował na gumowej nawierzchni stawiającej spory opór kołom.. powodujący nie płynne, a właśnie takie skokowe przesuwanie się opony po jezdni.. coś na zasadzie wilgotniej ręki po szybie.....wystepuje to tylko podczas manewrów parkingowych gdy obraca sie kołami w stojącym aucie.. Po oględzinach układu uznałem, że ten typ tak ma..
![]()