• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Kia Proceed GT '21 204 KM

tomasz_

Nowy
Auto
AR 156 Sportwagon 1.9 150 KM "GQ"
Hejka!

Po odrestaurowaniu 156tki przyszedł czas na nowe wozidło. Mega szkoda było mi 156 w warunkach zimowych i nieco spontanicznie, bo w przeciągu kilku dni zamówiłem Kia Proceed w wersji wyposażenia GT z silnikiem 1.6 TGDI o mocy 204 KM z 7 stopniową skrzynią automatyczną DCT.

Na taką furkę czeka się około 3-4 miesięcy ale okazało się, że sprzedawca w salonie zamówił właśnie taką sztukę jak chciałem jakiś czas przed moją wizytą. (prorok, czy co? :D )

W kazdym razie jest Prosiak w genialnym kolorze Blue Flame w najwyższej możliwej wersji wyposażenia ze wszystkimi dodatkami. Nie ma tylko haka :lol:

Z fajniejszych rzeczy to tempomat adaptacyjny, radar, systemy utrzymania pasa ruchu, dach panoramiczny, automat, tryb sport ;) itp itd i długo by wymieniać. Kia potrafi sama jechać na autostradzie, wystarczy tylko trzymać ręce na kierownicy.

Z rzeczy, które zostały zrobione jeszcze przed odbiorem to:

- Oklejenie całego frontu folią PPF czyli maska, zderzak, błotniki, słupki, znaczek, grill
- nałożony fusso coat 12 miesięcy, wiem, że wytryzma około 6.

Dalsze plany:

jakoś za miesiąc reszta auta zostanie oklejona folią PPF i będzie święty spokój

dodatkowe pakiety oświetlenia na nogi

borbety na lato.

Plik-005.jpg
Z góry odpowiadając na pytanie, czemu nie zostałem we włoskiej motoryzacji - Fiat nie ma nic ciekawego do zaoferowania, Lancia nie żyje, Maseratti to jeszcze nie czas a Alfa.. cóż.

Piękne Giulia i Stelvio. Ale.. obie skrzypią w środku. No i żeby mieć takie wyposażenie jak w Proceed to około 250 tys. To, plus fatalny serwis FCA troszkę mnie zniechęciło.

Jest jeszcze jeden powód - nie potrafię kupić auta w średniej wersji wyposażenia. Bez niektórych gadżetów, ze słabszym silnikiem. Minimalna Giulia jaką byłbym w stanie kupić to Veloce TI, co na ten moment wydawało mi się trochę za dużą kwotą.

Proceed ma też większy bagażnik, według mnie wygląda obłędnie.

Pozdro!

Proceed w GT bardzo spoko auto. Kolega kupił zaraz na początku produkcji, w tym samym kolorze, i jest bardzo zadowolony. Szerokości ;)

Piękne Giulia i Stelvio. Ale.. obie skrzypią w środku.

Może źle trafiłeś? W Giuliach nie słyszałem, żeby ktokolwiek narzekał na stałe skrzypienie. W Stelvio tunel środkowy był problemem, ale po lifcie ponoć poprawili :)

[MENTION=30378]tomasz_[/MENTION] gratuluję zakupu! Bardzo fajny samochód i tak jak piszesz, bardzo obszerny zakres wyposażenia, za który w innych markach trzeba dużo więcej zapłacić. Na początku marca byłem z Córką na jeździe próbnej. W środku super, czytelnie, miło, a z tyłu trochę przypomina Panamerę ;-). Tylko dla Córki za duże, mniej precyzyjne w prowadzeniu i ciut za słabe. Ale to wszystko z przyzwyczajenia do Giulietty Veloce ;-). Jeszcze trochę myśleliśmy o Ceed GT (krótszy od Pro) ale w końcu stanęło też na koreańczyku Hyundai I30N Performance. Podobnie jak w KIA, niemal wszystkie dodatki w standardzie, no i Hatchback podobny do Giuletty ;-).
Jeszcze raz gratuluję. Świetny zakup i najlepszy kolor do tego auta ;-)

Bardzo fajne auto, też mi się mega podoba. Wydaje mi się, że Kia Proceed GT to dobry stosunek tego co oferuje i jak wygląda do ceny.

Gratulacje ;)

proceed brzydkie nie jest, ale uważam, że w dość zauważalny sposób wzorują cię na Porsche, ale to moje zdanie. Odnośnie skrzypienia, wsiadałeś do nowych i już skrzypiały? Dziwne.
No też nie lubię kupować aut z pośrednim wyposażeniem, no proceed na pewno wyszła taniej. Definitywnie nie rozumiem czemu nie wprowadzili Giulii kombi.
Zadowolenia z auta!

Oglądałem na testach, że auto raczej dla nie wysokich, bo już przy 185cm. masz ograniczony widok.

mega mi się to podoba to auto. Wrzucisz więcej fot? :D

Gratuluję zakupu :-) Proceed wygląda bardzo dobrze. Szerokości!

Ale ile kolega zapłacił? Bo co to znaczy że mniej od giulii? Fajnę auto, ale ile trzeba dac za taką wersję?

Nam proponowano za 118tys. Bez rozsuwanego dachu i ze zniżką dla "grup zawodowych".

Ni pies ni wydra, Kia w szeregu z hiundajem i skodą, do Alfy przepaść.

[MENTION=4573]carramba[/MENTION] no ja jednak zdecydowanie bym wolał kijankę niż skodę...

No i kolega Tomasz przyszedł, namieszal, a jak trza pogadać o faktach i cenach, to go nie ma? Może święci jajka?

No i kolega Tomasz przyszedł, namieszal, a jak trza pogadać o faktach i cenach, to go nie ma? Może święci jajka?

Weź zluzuj. Zadajesz pytanie wieczorem w piątek i oczekujesz, że dostaniesz od razu odpowiedź? Nie każdy siedzi codziennie na forum. Niektórzy mają lepsze rzeczy do roboty niż bicie piany.

He he he. Tak, od razu chce odpowiedz??????

No i30n to już mniejszy kompromis :D jedyne co można by rozważyć to megane RS i Focus :) ale i30n jest dziki.

- - - Updated - - -

Ni pies ni wydra, Kia w szeregu z hiundajem i skodą, do Alfy przepaść.

W sensie rozumiem, że śmigasz Giulią lub Stelvio? :)

- - - Updated - - -

Weź zluzuj. Zadajesz pytanie wieczorem w piątek i oczekujesz, że dostaniesz od razu odpowiedź? Nie każdy siedzi codziennie na forum. Niektórzy mają lepsze rzeczy do roboty niż bicie piany.

Jeżeli chodzi o cenę to 138k. Z rabatem, oponami i pakietem serwisowym. Gole auto 133k :)

Odświeżę temat bo i czasy trochę inne. Stoję przed podobnym dylematem, proceed w gt do produkcji czy jakaś biedna wersja giuli z 2022 (super/sprint), oba są po fl. Cenowo 150k do 180k. Do tej pory mam 159 w tbi i chyba przez sentyment i może przekonanie że giulia to zupełnie innej klasy auto, inne materiały i w ogóle sci fi. Rozsądek wiadomo w którą stronę kieruje.
Ktoś z was rozważał jedno i drugie?

W ogóle bym się nie zastanawiał i brał Giulie, pod warunkiem oczywiście znalezienia odpowiedniego egzemplarza.

Bierz Giulie! Ja co prawda zamiast Stelvio kupiłem Jaguara F-Pace, bo SUV Jaguara wg mnie jest ładniejszy, ale w segmencie sedanów, to Giulia jest lata świetlne przed jakąkolwiek KIĄ jeśli chodzi o design... I pewnie w kwestii prowadzenia też....
KIA robi wrażenie przez pierwsze 5 minut, potem już ten design ala udawane-Porsche nie działa. A Giulia jest piękna :-)

Amortyzatory
Powrót