Kąt wyprzedenia zapłonu na minusie drżenie silnika na jałowym 2,5 v6

• Autor wątku Autor wątku Loco
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
... a ASO wcale nie bierze za wymiane wiecej jak inni mechanicy

Głuoty piszesz bo nie masz co robić czy z rozmysłem ?

Wymiana kompletnego rozrządu w ASO (sama robocizna) 956,00 zł
Wymiana tego samego np. u Pabla 600,00 zł.
Znalazłem też inne warsztaty za 450,00 zł, 350,00 zł i kolesia za 200,00 zł ... ale nie do końca mnie przekonali, że w ogóle wiedzą o co pytam.

Faktycznie ASO nie bierze więcej ...

a więc po nowym ustawieniu i po adaptacji dane są troszku inne , nie sprawdziłęm jeszcze jak to się ma przy całkowicie nagrzanym silniku ale obroty trzymał tak ok. 800. Więc przy 50 stopniach wyprzedzał zapłon na wolnych od +3 do 0 a po dodaniu gazu dopiero dawał na -20 i wyżej.
Jak ją nagrzeje i zrobie jeszcze raz adaptacje to wstawie wykres :)
Narazie się jeszcze tym nie sugerujcie :p

Ostatnia edycja:
Głuoty piszesz bo nie masz co robić czy z rozmysłem ?

Wymiana kompletnego rozrządu w ASO (sama robocizna) 956,00 zł
Wymiana tego samego np. u Pabla 600,00 zł.
Znalazłem też inne warsztaty za 450,00 zł, 350,00 zł i kolesia za 200,00 zł ... ale nie do końca mnie przekonali, że w ogóle wiedzą o co pytam.

Faktycznie ASO nie bierze więcej ...

Widze Ty jestes madrzejszy ;] Ja pracowalem w ASO a Ty? Ja widzialem ksiazki z roboczogodzinami a Ty? Kolega z forum za wymiane w Lancii 3.0 zaplacil ponizej 500 wiec, albo chcieli Cie wydymac albo nie masz pojecia o czym piszesz.

Maly edit:
Cena ze strony Pabla "Wymiana rozrządu w silnikach V6 24v – 400pln, z pompą wody 450 pln"...

Ostatnia edycja:
a więc po nowym ustawieniu i po adaptacji dane są troszku inne , nie sprawdziłęm jeszcze jak to się ma przy całkowicie nagrzanym silniku ale obroty trzymał tak ok. 800. Więc przy 50 stopniach wyprzedzał zapłon na wolnych od +3 do 0 a po dodaniu gazu dopiero dawał na -20 i wyżej.
Jak ją nagrzeje i zrobie jeszcze raz adaptacje to wstawie wykres :)
Narazie się jeszcze tym nie sugerujcie :p

A jak się auto zachowuje? Nie rzuca już silnikiem? W środku nie drży? Jak robisz adaptację? Sposobem z kluczykiem? wychodzi? Bo u mnie coś nie chce albo coś ja źle robię.

Zebym nie byl goloslowny to dzis przedzwonilem do Ganinexu w Bielsku-Bialej czyli ASO Fiata przy fabryce, koszt robocizny 500zl. Dziekuje dobranoc...

Panowie troche odgrzeje, poda ktoś prawidłowe wyprzedzenie przy 700 obrotach do 2.5v6?

Amortyzatory
Powrót