• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Kable od Airbag nie stykają ?

Andrzej78500

Użytkownik
Auto
Focus MK3 FL 1.5 TDCI, 159 1.8 FL
witajcie

Walcząc z problemem świecącej się kontrolki poduszek doszedłem do wniosku ,że wina nie leży po stronie sterownika ( po podpięciu na krótko działa). Więc jak nie tu to Kable .. Problem w tym ,że znikają one w tunelu zaraz w podłogę ... Czy ktoś wie gdzie one prowadzą ? I czy spotkał sie z takim problemem , gdzie najczęściej może występować problem z połączeniem ..

Aha .. Ze względu ,ze mam instrukcje z PO-lifta to rozkład bezpieczników diametralnie sie różni .... Mógłby mi ktoś podrzucić rozkład bezpieczników tych nad główną skrzynką bezpieczników pod kolumną kierownicy ?

Kto Ci to uszkodzenie sterownika zdiagnozował? Poza tym co to znaczy, że podpiąłeś na krótko? Instrukcja do wersji przed FL jest na forum do pobrania.

Kto Ci to uszkodzenie sterownika zdiagnozował? Poza tym co to znaczy, że podpiąłeś na krótko? Instrukcja do wersji przed FL jest na forum do pobrania.

Nikt mi nie zdiagnozował..Ale to 1 co przyszło mi sprawdzić i istotnie sterownik był "zablokowany" tzn trzeba przeinstalować oprogramowanie. Ale mam 2-gi który jest OK. Na krótko tzn 5pin zasilanie 30pin masa a 9 pin diagonza , która łączy się z 3-cim pinem w kablu OBD.

Wymień centralkę i po sprawie. Za 50-80 zł można sprawne kupić. Było o tym dużo na forum, łącznie z numerami tych zmienionych/poprawionych centralek.

no toż właśnie o to mi chodziło :D 1 centralka zablokowana 2-ga spawna . Tyle że problem polega na tym ,że Komputer Żadnej nie widzi wręcz .. Już nie mówię o kasowaniu błędów .. Tylko nie chce sie połączyć " No Ecu response ... Czy coś takiego" Dlatego się pytałem o te kable.. Bo co innego mogło zostać

Ale jakim kable się z nią łączysz?

Że "na krótko" ? Czy normalnie ?

Normalnie to zwykłym OBD II z przełącznikami od Viakkena

Kabel nie jest uszkodzony bo w 166 nie miałem z nim problemu
Gdyby widział centralkę to z tego co wyczytałem na sprawnej centralce kontrolka na chwilę by zgasła i potem się zapaliła .. A tu świeci światłem ciągłym ...

kolego jak świeci kontrolka poduszek to może sprawdż pierw połączenia kostek ( żółte) ja mam pod siedzeniem oraz w bagażniku i w moim przypadku czasem kontrolka świeci cały czas a czasem sama od siebe gaśnie , czasem gdy dotykam kable od siedzeniem oraz kostke kontrolka gaśnie i jest ok . Błędów na kompie nie mam żadnych.

Tylko ,że nawet jeśli coś nie styka np w połączeniu czujnika obecności pasażera to i tak tego nie zobaczę bo nie mogę połączyć się z Sensorem...

Też mam problem z poduszką raz kontrolka świeci raz nie , zauważyłem ze jak trzasnę klapą od bagażnika dzisiaj to się zaświeciła , gdzie szukac tych kostek w bagażniku ? które kostki sprawdzić bo raz świec kontrolka 1 dzień z tydzień spokoju czaasem zaświeci Tylko na chwilkę , jakieś pomysły ? alfa 156 Fl 1.9jtdm

Tylko ,że nawet jeśli coś nie styka np w połączeniu czujnika obecności pasażera to i tak tego nie zobaczę bo nie mogę połączyć się z Sensorem...

Więc nie kombinuj tylko kup sprawdzoną działającą centralkę. Na forum mamy tylu sprzedawców, że bez ryzyka i za symboliczne pieniądze to zrobisz.

Więc nie kombinuj tylko kup sprawdzoną działającą centralkę. Na forum mamy tylu sprzedawców, że bez ryzyka i za symboliczne pieniądze to zrobisz.
oh boże ... Nie rozumiesz ,że mam już sprawną w 100% centralkę ? 2-ga teoretycznie też jest sprawna. Problem twki ewidentnie w kablach ... Dlatego pytałem się gdzie prowadzą ...

oh boże ... Nie rozumiesz ,że mam już sprawną w 100% centralkę ? 2-ga teoretycznie też jest sprawna. Problem twki ewidentnie w kablach ... Dlatego pytałem się gdzie prowadzą ...

Pomyliły mi się tematy. Rzeczywiście pisałeś o podłączeniu na krótko. Więc pozostaje schemat z Elearn'a i szukanie przerwy w połączeniu.

Michał12 to co mi wiadomo z moich doświadczeń to są żółte kostki w nadkolach w bagażniku za tymi osłonami wykładziny z boku , czasem wystarczy je przeczyścić .

dzięki sprawdzę to jak tylko zrobi się Cieplej bo juz mnie drażni ta kontrolka

one mają coś w siebie wpięte czy jak ? do czego one tam są podłączone do jakiś sensorów ?

hej, a podpowiecie mi czy może jest szansa na wymianę centralki z innym numerem. Numer, którego ja szukam jest praktycznie nie do znalezienia. Jest jedna na alledrogo i gość chce 100zł bez gwarancji.
Czy był gdzieś tutaj wątek z zamiennikami numerów centralek?

Jaki nr

Wysłane z mojego ALCATEL ONE TOUCH 7041D przy użyciu Tapatalka

Amortyzatory
Powrót