[Giulietta] Już się nie mogę doczekać na Julkę;)

janek

Użytkownik
Auto
było: 147, Giulietta, Giulia, Spider '85 jest Tonale '24 / Ducati Multistrada V2S '25
Czeka ktoś jeszcze? Czy jestem sam z tym problemem?

Jeszcze 49 dni...

Nie jesteś sam :) Mnie niestety czeka dużo dłuższe cierpienie, ale za to chyba będę pierwszą osobą na forum z TCT w julce ;)

Nie jesteś sam :) Mnie niestety czeka dużo dłuższe cierpienie, ale za to chyba będę pierwszą osobą na forum z TCT w julce ;)

Jeździłeś testówką z tą skrzynią czy wziąłeś w ciemno?

Też się nad nią zastanawiałem, ale nie było testówki i trochę bałem się automatu w Alfie;)

Mam nadzieję że będę w tych 10%;)

dla przykładu ja jestem w tej mniejszości :P skrzynia działa dobrze :)

jaki macie obecnie czas oczekiwania? ja czekałem od konca marca okolo 60dni.

75 dni;( Już 1/3 za mną;)

Moja doszła między 6 a 7 tygodniem od zamówienia :D

Kolega jak dobrze pamietam to nawet "gałkę" urwał w tym ferworze walki :)

---------- Post added at 23:09 ---------- Previous post was at 23:07 ----------

i to by się kolego mogło zgadzać - bo człowiek z FAP z którym ostatnio gadałem powiedział że problem dotyczy silników benz. Być może w JTDM zastosowano inne podzespoły układu przeniesienia napędu. Aż chętnie bym się z Tobą Twoim przejechał :)

Jeździłem Mito z TCT i praktycznie bezpośrednio porównywałem z DSG. Jeśli chodzi o szybkość zmiany biegów to w obu jest błyskawiczna i niezauważalna. Jedyna różnica jaką zauważyłem kryje się najprawdopodobniej w sterowniku. DSG stara się być bardzo delikatna i np. przy hamowaniu redukuje biegi przy niższych obrotach (w TCT zdarzyło mi się szarpnięcie przy hamowaniu). Ma to jednak swoje wady, a główna jest taka że w DSG kick-down zbiera się ok. 2-3 sekundy, a w TCT jest praktycznie błyskawiczny. Na TCT decydowałem się także ze względu na złe opinie manuala :) Chociaż pewnie będzie miała swoje własne problemy...

Ja mam czas oczekiwania 13 tygodni, ale trzeba wziąć pod uwagę przerwę produkcyjną w sierpniu, więc w sumie wyszłoby 7.

Wystarczyło od razu wymienić na czerwoną i problemu nie ma :). Szkoda tylko, że cholerstwo 5 stów kosztowało...

Oczywiście podzielę się wrażeniami ;) Nawet trochę żałuję, że sobie bajeranckiej gałki nie zamontuję :D

Ja też nie mogę się doczekać. Zamówiłem Julcię pod koniec lipca i dostałem informację, że będzie w drugiej połowie września. Nie wiem tylko na ile potem termin jest dotrzymywany. Jakie wy macie doświadczenia?

Zależy od dilera. Auto będzie zrobione na czas, a kiedy dojedzie do salonu, to już tylko od nich zależy. Moje było zrobione w kwietniu, a z różnych powodów odebrałem je w czerwcu.

Amortyzatory
Powrót