• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Junior Elettrica Rosso

Rost29

Użytkownik
Auto
MiTo
Co myślicie? Jak byłem sceptyczny tak ta wersja w tym wyposażeniu, i kolorze na 20' jest mega.

Co myślicie? Jak byłem sceptyczny tak ta wersja w tym wyposażeniu, i kolorze na 20' jest mega.

Junior to jest jakaś zemsta Stellantisa na Alfie. Z zewnątrz OK, ale w środku mnóstwo brzydkiego, twardego plastiku dosłownie wszędzie.
Jestem w trakcie decyzji, co następne. Chciałem być podwójnie patriotyczny: zostać przy Alfie i kupić auto produkowane w Polsce.
Niestety, za pieniądze, których oczekują za Juniora nie warto iść w to auto. Znaczek Alfy to tutaj za mało i przy ilości francuskiego badziewia wewnątrz to jest kpina.
Że jest to jakaś forma upodlenia Alfy widać po najnowszym FL 308-ki. Auto w podobnych pieniądzach, silnik ten sam, o wiele lepiej zaprojektowane i wykończone wewnątrz i do tego w segmencie Giulietty.
Fiat 600, bliźniak Juniora, jest o 30-40 tysięcy tańszy. W takiej cenie Junior byłby godny rozważenia.
Junior ma cenę premium, ale jest tandetny. To straszne co napiszę, ale Captur jest tanszy i ma lepsze tapicerki, a nie jest żadnym premium.

Ostatnia edycja:
Trochę brutalnie, ale trudno się z tym nie zgodzić — problemem nie jest sam Junior, tylko jego pozycjonowanie: cena premium przy jakości i materiałach bliższych segmentowi niżej. Stellantis ewidentnie unifikuje platformy i wnętrza, co w Alfie szczególnie boli, bo ludzie oczekują emocji i charakteru, a dostają coś zbyt „korporacyjnego”. Jeśli już iść w taki kompromis, to faktycznie bliźniacze modele za wyraźnie mniejsze pieniądze zaczynają mieć więcej sensu, a konkurencja w tej cenie po prostu oferuje lepsze wykończenie.

a ja się nie zgodzę, że to zemsta stellantisa. Porównując do MiTo (teoretycznego poprzednika) też było plastikowo. Fakt minęło prawie 20 lat i raczej każdy oczekuje zmian na lepsze. Jednak nie byłbym, aż tak krytyczny. Kupiłem co prawda benzynowego 1.2, ale jestem zadowolony z tego auta.

Amortyzatory
Powrót