[Giulietta] Julka 2.0 by marta448

Ok... czas na krótkie roczne podsumowanie i aktualizację :D jako że bardzo dawno niczego nie dodawałam a ostatnimi czasy wpadły lekkie modyfikacje to postanowiłam zrobić krótkie podsumowanie po roku użytkowania ( no teraz nawet już dobrze ponad roku :P ). Julka jest ze mną od czerwca 2017 i od tego czasu sprawuje się zadowalająco. Bardzo mnie to cieszy i liczę że nic się nie zmieni.
Podsumowując:
Mechanicznie - po zakupie wymieniony standard czyli filtry, olej, rozrząd. Później wleciały sprężyny Novitec -40mm. Po jakimś czasie zauważyłam że ubywa płynu chłodniczego.. co się okazało? puszczała uszczelka na kolektorze dolotowym. Sprawa została naprawiona. I dalej? Totalnie nic. Ostatnią rzeczą jaką zrobiłam to kolejna wymiana filtrów i oleju i po przeglądzie okazało się, że do wymiany jest jeden sworzeń wahacza, co też od razu zrobiłam. I to tyle...
Wizualnie - pierwsza rzecz to jak już wspomniałam było obniżenie auta, później zmieniłam końcówki wydechu na większe, środek scudetto poszedł w czarny mat, dołożyłam chromowane matowe obudowy lusterek, w środku listwa konsoli została oklejona czerwoną folią. Kolejną zmianą już na wiosnę był zakup felg 19" Klemmann ts-7. Później długi czas nic aż do teraz.

Ogólnie ten rok oceniam bardzo pozytywnie, przebiegu przybyło jej niecałe 15 tys więc obecnie na liczniku jest trochę ponad 206 tys. Co dalej? Chyba kolejną "większą" rzeczą jaką bym chciała zrobić to chip, ale to jeszcze czas pokaże. Jak na razie nic na 100% nie planuje.

Na koniec wklejam najnowsze zdjęcia delikatnie odmienionej julki :)
Pozdrawiam :D

Załączniki

• IMG_5067.jpg
    IMG_5067.jpg
    145.9 KB · Wyświetleń: 0
  • IMG_5062.jpg
    IMG_5062.jpg
    111.7 KB · Wyświetleń: 0
  • IMG_5079.jpg
    IMG_5079.jpg
    144.8 KB · Wyświetleń: 0
  • IMG_5102.jpg
    IMG_5102.jpg
    117.4 KB · Wyświetleń: 0
  • IMG_5116.jpg
    IMG_5116.jpg
    127.4 KB · Wyświetleń: 0
  • IMG_5121.jpg
    IMG_5121.jpg
    109.2 KB · Wyświetleń: 0
Bardzo gustowne i nie przegięte zmiany w porównaniu z fotkami z pierwszego posta - śliczna jest!:cool:

Oby dalej tak dobrze służyła, a w poście o zmianach zabrakło chyba jeszcze dokładek progowych. :D

To po pierwsze dzieki ;)
krosser nie pisałam o dokladkach w podsumowaniu bo to nowa modyfikacja a chcialam się skupic na tym co sie podziało przez rok czyli tak do czerwca lipca :) ale tak wyleciały dokladki i malowanie zderzaka bo już nie byl za piękny. Filipolnzhagi w takim sensie sama że np sama sobie sprężyny założyłam czy dospawałam końcówki :) ? To nie ktoś mi to robił.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Nie no to akurat jest raczej oczywiste,choć...różnie to bywa;)chodziło mi bardziej czy to Twoja wizja była tak zmodyfikować autko:)koniec końców wygląda bardzo dobrze,ja osobiście wpakowałbym jeszcze kółko z Gulii 19zol koniczyna czarna i Liga mistrzów ale bez tego też jest bomba. Pozdrawiam

Nie no to akurat jest raczej oczywiste,choć...różnie to bywa;)chodziło mi bardziej czy to Twoja wizja była tak zmodyfikować autko:)koniec końców wygląda bardzo dobrze,ja osobiście wpakowałbym jeszcze kółko z Gulii 19zol koniczyna czarna i Liga mistrzów ale bez tego też jest bomba. Pozdrawiam
Wizja może nie od poczatku była taka bo jeszcze pół roku temu bym powiedziala że załoze pełny pakiet zendera ale koniec końców wyszło tak jak widać a czy tak już zostanie to tez nie wiem zobaczymy czy dokladki przetrwaja zimę ;) ogólnie mam jakieś tam wizje co by mozna było zmienić czy dołożyć i powolutku sobie niektóre z nich realizuje. Co do kół to myślałam o tych 19 ale jakoś kurde za bardzo popularne się już staly te felgi a ja jednak wole coś co albo nikt nie ma albo nie jest bardzo popularne ale na wiosnę zobaczę moze i zmienię felgi na inne ale na jakie to się okaże :) Pozdrawiam również :)

Dawno nic nie wrzucałam to zostawiam najnowsze foty z włoskiej wiosny '19. Więcej info postaram się dodać w kolejnorocznym podsumowaniu. Pozdrawiam :)
412.jpg
413.jpg
414.jpg
415.jpg
416.jpg
417.jpg

Śliczna, felgi i dokładki robią konkretną robotę. Zazdroszczę dyfuzora :)

P.S Może będę miał okazję zobaczyć na żywo w Mielcu.

Dzięki, tak dokładka z Maxtona :)

W zestawie są wkręty do zamocowania ? Gdzieś na stronie sklepu czytałem, że ich nie ma, a znowu znajomy twierdzi że są.
Zastanawiam się nad zakupem takiej dokładki, bo robi robotę i stąd moje pytanie.

Wygląda super

W zestawie są wkręty do zamocowania ? Gdzieś na stronie sklepu czytałem, że ich nie ma, a znowu znajomy twierdzi że są.
Zastanawiam się nad zakupem takiej dokładki, bo robi robotę i stąd moje pytanie.
Kurde powiem Ci że nie pamiętam już bo sama jej nie montowalam tylko poszła do malowania i montażu odrazu. Nie przypomne sobie niestety, wydaje mi się że wkrętów nie było ale na 100% nie wiem. Zawsze można tam zadzwonić dopytać :)

marta448 dzięki za info. Przed zamówieniem upewnię się u dostawcy czy jakieś elementy montażowe są w zestawie.

Amortyzatory
Powrót