• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

JTS brak świateł mijania, przeciwmgielnych przód i tył, podświetlania deski

tomcioom

Nowy
Auto
Alfa Romeo 156 2.0 JTS Sportwagon
Witam wszystkich !!

Bella 156 SW 2,0 JTS 2003 środek lift.

Mam nietypowy problem ze światłami. W Belli był ściągany kokpit. Przed ściągnięciem wszystko było ok, natomiast po założeniu kokpitu pojawił się problem ze światłami mijania, halogenami przednimi i tylnymi i podświetlaniem deski - nic nie działa:(

Kierunki oraz awaryjne działają, stop działa, wsteczne działają, drogowe działają, wszytko inne jest sprawne (radio, panel climatrionika, lusterka, grzanie szyby, wycieraczki, spryskiwacze, etc).

Sprawdzałem że po stacyjce dochodzi + do kości przełącznika (w kości są pomarańczowo-niebieski, żółty, niebiesko-czerwony, zielono-biały na którym jest +).

Zjawisko jest o tyle dziwne, iż w trakcie odpalania silnika światła się załączają (powinny w trakcie pracy rozrusznika przygasnąć), natomiast po kilku sekundach po odpaleniu słychać przekaźnik (gdzieś w okolicach skrzynki z bezpiecznikami) i światła się rozłączają - tak jak by coś było na odwrót:confused:

Przy próbie odpalenia świateł na krótko (+ z zielono-białego) do żółtego albo czerwono-niebieskiego jest iskrzenie tak jak by zwarcie.

Wszystkie bezpieczniki ok

Czy ktoś spotkał się z czymś podobnym albo ma jakąś podpowiedź?

Z góry dziękuję

Temat ugrzązł z braku czasu ale powraca na nowo. Ponieważ na codzień jeździ tym autem żona ( w sumie to od przypadku do przypadku i tylko w dzień) więc po rozmowie z nią doszedłem do wniosku że usterka musiała wystąpić wcześniej tylko nikt się nie zorientował. Sądzę że ściągnięcie deski nie ma z tym nic wspólnego.

Pytanie gdzie się znajduje moduł sterowania światłami i czy da się go jakoś sprawdzić czy jedynie wymiana? Myślę że to może być przyczyna.

Z góry dziękuję za podpowiedzi.

Amortyzatory
Powrót