• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

jtd filtr paliwa

coachu

Aktywny
Auto
159
Cześć,

Kupiłem już dwa filtry rzekomo pasujące do mojego jtd z 2001 i obydwa mają na dole za mały otwór pod czujnik obecności wody ( prawdopodobnie jest to czujnik obecności wody ).
Ktoś wie jak dojść jaki powinien być filtr ?

Ale czujnik wkręcasz w miejsce korka. Jak ja kupuję filtr to jest on zawsze z korkiem. Korek wykręcam i wyrzucam i wkręcam w jego miejsce czujnik.

Wysłane z mojego moto g(6) przy użyciu Tapatalka

Ale czujnik wkręcasz w miejsce korka. Jak ja kupuję filtr to jest on zawsze z korkiem. Korek wykręcam i wyrzucam i wkręcam w jego miejsce czujnik.
Dokładnie.Czujnik nie jest w komplecie z filtrem :).Odkręcasz korek i wkręcasz czujnik.Inny filtr paliwa jest do 150 km tam jest ten PP 968 od 03/2002 do 10/2002 oraz PP 968/1 od 11/2002 do 10/2003 a różnią sie długością o 20mm i szerokością o 0,5mm
A 136km nie miało czujnika wody w paliwie.

Tak.
Wpisz sobie w tym katalogu,co wpisałem wyżej i wyjdą ci wszystkie filtry,jakie były stosowane w danym aucie.

Do 2.4 jtd 175km jest filtr KNECHT KC 195. Ma korek i bez problemu sie wymienia na czujnik

Amortyzatory
Powrót