• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Jakie zawieszenie polecacie

Raczej ten pierwszy chociaż osobiście zamiast tulejek z gumy chyba poszedłbym w PU. Cena nie jest zachęcająca ale żywotność/jakość kilka razy wyższa. Przy okazji jeśli chodzi o ten drugi link. Gość naciąga ludzi na kasę, niestety też się dałem zrobić :( Sprzedaje tuleje tylnego zawieszenia akurat do Gtv w dziwnych cenach gdzie 70% to to samo a ceny różne. Na pytanie dlaczego koszt inny a jest to samo zero odpowiedzi - ogólnie nie polecam.
dla potwierdzenia tego co napisałem :
http://moto.allegro.pl/tuleja-wahacza-gornego-tyl-alfa-romeo-gtv-5-i1574469142.html
http://moto.allegro.pl/tuleja-wahacza-gornego-tyl-alfa-romeo-gtv-8-i1605389998.html

Bierz ten pierwszy "Vema". QAP i FAST odradzam jeśli nie chcesz dwa razy wymieniac zawiechy w krótkich odstępach czasowych. Zresztą poczytaj wątki na forum o zawieszeniu. Około 80% użytkowników ich nie poleca.

Ja od gościa kupiłem tuleje wahacza wzdłużnego i tuleje zwrotnic. Przed zakupem dogadałem się z nim na wysyłkę za granicę i że wystawi mi aukcję na łączniki stabilizatora przód i tył. Po zakupie czekałem dwa dni na podanie ceny za wysyłkę do Irlandii i dowiedziałem się że jednak za granicę nie chce wysyłac i wyśle mi to na adres polski. Na pytania o łącznikach nie było odpowiedzi w @. Finał taki że łączniki musiałem kupic gdzie indziej i również wysłac do PL i teraz czekam aż mi to wszystko dojdzie do Irlandii, wysłane z domu.
Chociaż zakupione przedmioty zgodne z opisem to osobiście gościa nie polecam. Ciężko się z nim porozumiec, długo trzeba czekac na jakąkolwiek odpowiedz i nie wywiązuje się z umówionych ustaleń.

W drugim zestawie (NO NAME) są jeszcze łączniki stabilizatora.
Pierwszy zestaw to VEMA czyli raczej dobra firma.

ja mam łączniki flennora naprawdę polecam, jakość za tą cenę naprawdę warto.

Ja sie wlasnie dowiedzialem ze mam do wymiany ktoras tam tuleje wahacza - niestety panna byla na przegladzie i nie zapisala sobie tego - sadze ze z dolu tuleja od lapy amortyzatora
Mi to jednak wyglada na przegub wewnetrzny - pojade na inna stacje i sie sprawdzi
W sumie to od wymiany przez poprzedniego wlasciciela minelo 1,5 roku i naklepane bylo moze z 20 tys km - troche malo
Pewnosci co tam za zawias dali to nie mam zadnej ale z tego co patrzalem to gorne wachacze sa w porzadniu, laczniki takze, stabilizatorek przod calkiem nowy, a dolne wygladaja jakby troche juz przebiegu mialy - cholera wie czy mu to wymieniali - a placil ponoc za oryginaly - ciekawe co mu wsadzili - malutki szczegolik wszystkie zaczepki te druciki ktore trzymaja gumy od sworzni sa czerwone .... i tak szukam na allegro i nie moge znalesc jaki producent tak dawal (moze przez jakis czas takie dawali i kazda seria sie rozni)

ok u mnie sie okazalo po drugim badaniu przez drugiego szpecjaliste ze winne sa tulejki wachacza gornego - sam koles byl zdziwiony ze sworznie sa w porzadsiu
Dosyc latwo to sprawdzic wystarczy reka poruszac gorny wachacz to czuc taki maly luz, wymienie same tulejki i zobacze jak sie to bedzie spisywac

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót