jakie żarówki polecacie?

alces1

Aktywny
Auto
AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6
Nadchodzi fatalny do jazdy wieczorami/nocami okres - jesień. Jako, że nie narzekam na moje światła w 156, to jednak chciałbym jakieś lepsiejsze żarówki zamontować. Co polecacie?
Nie chodzi mi o jakiś hiper super duper ala xenon za 15zł, tylko dobre sprawdzone żarówki.
Rozglądałem się po allegro i jest sporo ofert, zwłaszcza Philips'a.
Testował ktoś z Was już takie wynalazki?

W mojej wczesniejszej belli mialem Philips Visonplus +50%

Zdecydowanie lepiej swiecily od standardowych, ale ponoc ich zytownosc jest lekkow mniejsza. Niestety sprzedalem bele :D

W nowej mam standardy

Dzięki za opinię. Czekam na kolejne...

z Philipsa to najbardziej bym Ci polecał GT150 - nie są 'stuningowane', tylko zwykłe białe światło, ale za to sięgające bardzo daleko.

Miałem wcześniej suzuki swifta i w nim spisywały się naprawdę rewelacyjnie

:(

No to cie zasmuce. jestem zapewne hańbą całej tej marki bo mam mijania xenon looki a w posotjówkach niebieskie żarowki które swiecą na zielono.

Ale mimo to plecam philipsy gt chyba 150.
pzdr

philips bluevision :)

potwierdzam krotsza zywotnosc.... ale za to mozesz poexperymentowac z roznymi typami.
Aha, te z supermarketow czesto maja koslawe banki.

Re: :(

b.pawelek napisał:
No to cie zasmuce. jestem zapewne hańbą całej tej marki bo mam mijania xenon looki...pzdr

Nie mam nic przeciwko xenon look'om, jeśli nie są to jakieś badziewne podróby z hipermarketu czy allegro.
Wiem, że i Philips produkuje żarówki lexus look, czy takie właśnie masz? Wypowiedz się na ten temat, jestem ciekaw jak Ci się spisują, przyznam się, że zastanawiałem się nad żarówkami ala ksenon, ale tylko Philips.

adasco napisał:
philips bluevision :)
mozesz poexperymentowac z roznymi typami...

No właśnie tyle ich jest, że się motam i dlatego założyłem ten wątek.
No, a jakie Ty masz Czy właśnie bluevision? Jesteś zadowolony z takiej zmiany?

Dobra widoczność nocą to podstawa bezpieczeństwa, dla mnie to najważniejsze !

Osobiście testowałam 2 rodzaje żarówek Philips.
Pierwsze z nich to VisionPlus, a drugie to NightGuide.
Te drugie (jak dla mnie) wypadły zdecydowanie lepiej.
Gdy padła mi jakaś żaróweczka to zmieniam tylko i wyłącznie na NightGuide.

ps> na necie możesz poczytać różnice miedzy wszystkimi żarówkami Philips:
np: http://sklep.tuning.pl/dzial.php?d_id=76148

pozdrawiam

żarówki

Powiem tak jeżdze na nich bo mi się podobają. W nocy widać nawet ok ale te moje xenon looki to nie są żadne markowe produkty. Znaczne widac pogorszenie widoczności w deszczu.
Zdecydowania lepsze (chociaż nie tak efektowne) są Nighguide
Pzdr

No to powoli "rozjaśnia" mi się temat;)
Jeśli chodzi o Hella Blue Light, to testowałem je kiedyś w AR 146, powiem szczerze, że byłem zawiedziony... Świeciły jak zwykłe żarówki.

No i zakupiłem.
Zdecydowałem się na Philips H7 GT 150.
Efekty:
- zdecydowanie lepsza widoczność w nocy na suchej, nie oświetlonej drodze (na mokrej jeszcze nie sprawdzałem - dzisiaj u mnie nie pada)
- barwa światła - biała, zdecydowanie biała - znacznie bielsza od poprzednich żarówek (zwykłe Philips),
- to, że jest to jakiś xenon look, to bujda - nie ma w tym nic niebieskiego jak podaje strona:
http://sklep.tuning.pl/dzial.php?d_id=76148 - przynajmniej ja się nie dopatruję. Co prawda są niebieskie "czapeczki" na końcu żarówek, ale nie wiem czemu to ma służyć.
Reasumując - jestem zadowolony, do tego stopnia, że jak włączam światła drogowe, to niewielka jest różnica.
jednym słowem polecam, nie ma jakiejś ekstrawagancji, ale to co najważniejsze, czyli bezpieczeństwo zdecydowanie się polepsza.
Następne do testu będą: również żarówki Philips, model: X-treme Power, a potem może...

żźarówki

mi u mnie zaleząło głównie na ekstrawagancji i dlatego mam teki a nie inne.
Pozdrawiam

Heheh, no jak by na to nie patrzeć - wyraził.

a propos OSRAM'u miałem takowe H1 w 146, jakieś ala blue vision - porażka, nie sprawdziły się wcale. Tzn owszem - świeciły, ale tak samo jak zwykłe żarówki H1.

postojówki

zielone są dla smiechu. normalnie woże białe a co do świateł zenon looki to xenony dla ubogich i do nich właśnie się zaliczam.
Pozdrawiam

alces1 napisał:
Zdecydowałem się na Philips H7 GT 150.

Ale czy zarowki GT nie sa czasami niedopuszczone do ruchu ulicznego? Wydaje mi sie ze czytalem kiedys ze sa to zarowki rajdowe i nie mozna ich uzywac na codzien.

Ja jezdze na Vision Plus 50%, w poprzednim aucie mialem Blue Vision i tez byly okey. Widac zdecydowanie bielsza barwe. Vision Plusy nie sa zle ale wydaje mi sie ze lekko bielsza barwa sprawia wrazenie lepszej widocznosci.

Marcins a gdzie kupujesz OSRAM'y? Slyszalem ze sa najlepsze.

marcins737 napisał:
a te zenon looki to co to takiego ?? gej-looki to wiem ale zenony ?? serio nie słyszałem :oops:
Cos, co swieci troche ja xenon. Bardziej bialo od typowej, ale rownie slabo. No i zwykle szybciej sie przepala, bo chinskie.

gej-looki? A cio to?

Amortyzatory
Powrót