• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[159] Jakie żarówki H7?

Weź sobie poprawkę że żarówki też się wypalają. Nawet jakbyś taką samą kupił po roku to będzie jaśniej świecić.[/QUOTE]
Oczywiście biorę to pod uwagę. Podejrzewam że nie pojeżdżę na nich zbyt długo bo wg specyfikacji ich trwałość jest niższa od standardowych.

Z tego co zauważyłem to Osramy Unlimited świecą krócej niż NB+. Korzystam z tych żarówek od ponad 2 lat, NB+ wytrzymywały ok 9-10 miesięcy, natomiast para Unlimited padła już po 6 miesiącach.

Ciekawe czy rzeczywiści NB+ zostały wycofane z produkcji. Na szczęście za Unlimited zapłaciłem 80 zł więc nie majątek, jak padną za pół roku to poszukam czegoś innego.

Przed NB+ były zwykłe NB, później zamiast NB+ wprowadzili unlimited.

Taaaaaa, każde następne są jasniejsze i droższę ale mniej trwałe. W tym kierunku idzie nasz świat :(

Ostatnio zakładałem osram white blue hyper 5000 k. Świecą rewelacyjnie bialo-niebieskia poświata coś jak ksenon. Polecam

Ostatnio zakładałem osram white blue hyper 5000 k. Świecą rewelacyjnie bialo-niebieskia poświata coś jak ksenon. Polecam

Pojeżdżę trochę na unlimited, jak będzie okazja to przełożę do dostawczego i kupię te white blue, tyle że one nie mają homologacji. Ciekawe czy nie oślepiają z naprzeciwka?

Możesz jakieś zdjęcie wrzucić ? Bo szukam właśnie żarówek które będą dawać takie światło , NB Unlimited świecą jaśniej niż zwykłe ale to jeszcze nie to :)

Ale ja nie mówię o uzyskiwaniu światła takiego jak ksenon tylko o uzyskaniu światła o barwie zbliżonej do niego , a to różnica :)

To myślę że od NB i philipsa nie będzie nic lepszego. Miałem, są świetne jedne i drugie.

Możesz jakieś zdjęcie wrzucić ? Bo szukam właśnie żarówek które będą dawać takie światło , NB Unlimited świecą jaśniej niż zwykłe ale to jeszcze nie to :)

Niestety nie mam żadnego fajnego zdjęcia, ale i tak nie wiele by to zmieniło, ponieważ na zdjęciu efekt jest słabszy co najmniej o 50 %, długo szukałem i zastanawiałem się jakie żarówki takie ala xenon kupić i w końcu kupiłem te. W porównaniu do zwykłych świecą o niebo ładniej, nie ma co się zastanawiać, polecam !

Niestety nie mam żadnego fajnego zdjęcia, ale i tak nie wiele by to zmieniło, ponieważ na zdjęciu efekt jest słabszy co najmniej o 50 %, długo szukałem i zastanawiałem się jakie żarówki takie ala xenon kupić i w końcu kupiłem te. W porównaniu do zwykłych świecą o niebo ładniej, nie ma co się zastanawiać, polecam !
W takim razie czekam aż skończą mi się NB Unlimited i zamawiam te :)

Jak szukałem info jakie żarówki kupić też natrafiłem na Night Break , chyba na forum seata ? było dużo opinii o NB, ale znalazłem sporo fotek jak świecą hyper white cool blue i jakoś mnie bardziej przekonały. Dla lepszego efektu polecam wymienić postojówki na ledy aby żółte światło nie mieszało się z światłem z NB.

Pardonsik, ze sie tak wtrącę... a te "osram white blue hyper" mają homologację drogową, bo wszystko co widzę na allegro, jest bez homologacji.

Żadne z mocniejszych nie mają homologacji dla ruchu publicznego.

Aha, czyli zakładacie takie killery i jeździcie tylko w offroadach?

One w rzeczywistości nie mają większej mocy. Poczytajcie testy.

Amortyzatory
Powrót