• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[159] Jakie żarówki H7?

może wina odbłyśnika? ja 2 dni temu założyłem na długie tungsramy 120% i jestem zadowolony, albo faktycznie jakaś podróba

a odnośnie męczenia się z włożeniem h7 na światła drogowe to załączam mój patent:
- przed odpięciem drucików w te zakończenia drucików (uszy) wciągnąć kawałek starego kabla (dwa osobno jeden w jedno ucho, drugi w drugie) i jesteśmy w domu! Wystarczy pociągnąć za te kabelki i druciki się zwolnią -> zmieniamy żarówkę -> wkładamy w miejsce powrotne i ciągle mając "uszy" uwiązane kabelkami montujemy druciki na miejscu, robimy zdj czy są na swoim miejscu i jak tak to wyciągamy pomocnicze kabelki. Ot i cała filozofia dla lepszego zobrazowania zdjęcie załączam poniżej (kabelki niebieski i czerwony to właśnie te pomocnicze kabelki) pozdrawiam

20161229_201200.jpg

To normalne że przy ksenonie długie niewiele więcej dają. Zwiększa się zasięg ale slabszego światła.

Przetwornice są typu slim, więc standardowe wymiary. Cały zestaw mieści się w reflektorze, łącznie z przetwornicami. W poniedziałek zrobię jakieś zdjęcia. 5000K jest jak oryginalny xenon, nie żółty, nie niebieski. Moim zdaniem optymalna barwa.

Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
Dzięki, czekam na fote :D
Brałem od Proxima i jestem bardzo zadowolony. Świecą od kwietnia bez zarzutu. Od chwili założenia do dziś nie miałem ani jednego przypadku co by mi ktoś mrygał światłami że jest oślepiany.

Jaka masz barwę? Udało się to wepchnąć w obudowę lampy czy zamontowane na zewnątrz?

Ostatnia edycja:
Panowie... no ale to temat o żarówkach a nie o hidach.... macie od tego temat osobny.

To normalne że przy ksenonie długie niewiele więcej dają. Zwiększa się zasięg ale slabszego światła.

Bez przesady, że jest to normalne. Nie wiem jak w lampach od Proxima, ale w oryginalnych ksenonach różnica między mijania i długimi i tak jest znaczna. Mijania świecą bardzo dobrze, ale po włączeniu długich i tak jest niebo a ziemia.

Ostatnia edycja:
W zwykłych H7 pewnie większej różnicy nie ma, ale w bixenonach to już przepaść.

Ale się wkur... założyłem nowe Phillips Racing Vision, a tu jedna świeci barwą zbliżoną do białej, a druga bardziej żółtą :mad:

Tez się zastanawiałem nad odesłaniem Tungsrama bo dwa miesiące to jest porażka ale jak znam życie znajda milion powodów aby reklamacji nie uwzględnić. Stara instalacja, złe napięcie itp itd. Jak ewidentnie świeci różnymi barwami niezależnie w którym kloszu zamontujesz to może być łatwiej z reklamacją póki nie spalona.

Panowie... no ale to temat o żarówkach a nie o hidach.... macie od tego temat osobny.

Spoko xenony już zamówione więc po temacie :D Co najwyżej napisze za jakiś czas jak te wszystkie żarówki +pierdylion % wypadają w porównaniu z dobrym HIDem.

Ostatnia edycja:
Orientujecie się czy produkt musi posiadać oryginalne sprawne opakowanie? Czy to zależy od sprzedawcy? Połamało się podczas otwierania.

Jak reklamujesz to wystarczy, ze jest to opakowanie jak byś chciał zwrócić w ciągu 14dni bez podania przyczyny to musi być nienaruszone.

Pływak, próbuj reklamować te żarówki, co Ci szkodzi.

Nie reklamowałem żarówek, ponieważ... naprawiły się. Wystarczyło nie panikować, a dać żarówkom popracować.
Przejechałem 50 km, wracam. Chciałem zrobić zdjęcia do reklamacji, a tu obie świecą jednakowo. Szkoda, że nie zrobiłem zdjęcia wcześniej. Nawet sąsiad śmiał się, że bubel kupiłem (był przy montażu i pierwszym uruchomieniu, więc problem z moim tylko wzrokiem odpada :) ).
Generalnie Philips Racing Vision świecą bardzo dobrze, ale to też zasługa nowych reflektorów. Barwa wg producenta do 3700k i rzeczywiście światła jest fajna.
Robione kalkulatorem :)
IMAG2277.jpg

Tak niebiesko swieca czy to xenon bo nie orientuje sie gdzie ma 159 swiatla mijania.

Gesendet von meinem HTC 10 mit Tapatalk

Ostatnia edycja:
159 nigdzie nie ma świateł dziennych te co świecą są mijania. Nie oceniajcie barwy po fotce bo a) zdjęcie ma skopany balans bieli b) wy macie nieskalibrowany wyświetlacz i u każdego będzie co innego. 3700K to jest barwa cieplejsza od xenonów fabrycznych, które mają 4300K czyli będą bardziej żółte

Ostatnia edycja:
Na moim monitorze barwa jest zbliżona do białej, ale w stronę żółtej :) Zresztą tak też się prezentują na żywo. Fajna barwa.
To oczywiście lampy halogenowe, światła mijania. Dzienne mam zamontowane poniżej :)

Ale się wkur... założyłem nowe Phillips Racing Vision, a tu jedna świeci barwą zbliżoną do białej, a druga bardziej żółtą :mad:

To nie jest moim zdaniem normalne. Było trzeba kupić Osram.

A tak na poważnie żarówki powinny od razu świecić na 100% a nie dopiero po 50km. Może jakieś podróbki kupiłeś z niepewnego źródła?

"Profesjonalna" firma na Allegro. Zawsze sprawdzam sprzedawców.
Teraz żarówki świecą równo i nawet fajnie, bardzo jasno. Ale nigdy wcześniej taka sytuacja mi się nie przydarzyła.

Ja bym się tym nie przejmował. Widocznie trzeba je było "wygrzać" i tyle. Podobnie jest ze sprzętem audio, musi pograc ileś tam, własnie wygrzać się, aby osiągnąć pełnię swoich możliwości.

Teraz żarówki świecą równo i nawet fajnie, bardzo jasno. Ale nigdy wcześniej taka sytuacja mi się nie przydarzyła.

A sprawdź sobie, czy któryś zestyk do tej lampy co świeciła na żółto nie jest zaśniedziały. Bo po tym co pisałeś, to można się domyśleć, że był za duży spadek napięcia. A to, że teraz jest ok - nie znaczy, że sie naprawiło. Moze to być krótkotrwałe. Moim zdaniem lepiej zakonserwować jakoś te połączenia (nawet jeśli są w porządku).

Amortyzatory
Powrót