[159] Jakie żarówki H7?

Auto
Audi A6 Avant 3.0 TDI V6
Jest temat o sprawdzonych LED'ach w miejsce świateł postojowych, HID'ach w miejsce świateł mijania, natomiast nie dogrzebałem się żadnej konkretnej informacji o tym jakie żarówki H7 stosujecie u siebie.

Mam z tym o tyle problem, że moje obecne w światłach mijania są tragiczne - nie wiem jakiego są producenta (bo zostały po poprzednim właścicielu), ale nadają się jedynie do wymiany. W światłach drogowych mam Osramy i tam jest już znacznie lepiej, ale gdy porównam je do OEM'owych żarówek w Jettcie taty (bez ksenonów, bez soczewek) to jednak VW na tym tle wypada dużo lepiej.

Zatem na jakich H7 jeździcie w 159 (świata mijania i światła drogowe) i jakie macie wrażenia? Jakie polecacie z czystym sumieniem, a na jakich się "nacieliście" w 159?

Pytam o opinie na podstawie tego modelu AR
,bo IMO jedna i ta sama żarówka może się dobrze spisywać w jednym aucie, natomiast gorzej spełniać swoją rolę w drugim - co wynika m.in. z budowy poszczególnych reflektorów itd. itp.

A propos tematu o LED'ach Can-BUS możecie podawać swoje "zestawy" światła pozycyjne + światła mijania z informacją jaki i czy w ogóle występuje "kontrast" pomiędzy barwą LED'a a żarówki H7. Zauważyłem, że kilka osób zwraca na to szczególną uwagę.
Mam nadzieję, że Klejek się nie obrazi na mnie za skopiowanie jego posta na w/w temat, ale to najlepiej obrazuje to, co chciałbym tutaj uzyskać:

LED'y od LED-labs (z Allegro) i żarówki H7 Osram Night Breaker

Witaj fajne by to wyglądało jak by wszystkie świeciły na niebiesko

Nie no spoko ja nie z takich co się obrażają;) a odnośnie tematu...osramy night breaker mogę polecić z czystym sumieniem, chociaż ja też jestem ciekaw opinii innych i na jakich ewentualnie H-7 ludzie jeżdżą

No to ja jestem jednym z "niektórych" od kontrastujących barw świateł :]
Jak tylko przyjdą mi wyszukane Philipsy Bluevision i uda mi się je wszystkie mymi niezgrabnymi łapami zamontować, to podzielę się fotkami, a z czasem i opinią...

Ja osobiscie jeżdże na Philips H7 BlueVision Xenon Effect i jestem z nich naprawdę zadowolony.

ile kosztują te philipsy H7 aha czyli postojówki i światła do jazdy dziennej świeca ci na niebiesko Szymon poślij jakieś zdjęcia jak to wygląda dzięki stary

Ja polecam natomiast Osram NightBreaker lub Tungsram MegaLight + 90%... plus do tego ledy o barwie białej ale nie fioletowej...

W swojej Belli jeszcze nie zmieniałem żarówek, ale od kilku ładnych lat we fiacie użytkuję żarówki Narva. Od trzech lat żadna mi się nie przepaliła, świecą przyzwoicie i jestem z nich zadowolony a przede wszystkim ich długowiecznością.

zmieniłem w grudniu ubiegłego roku oryginały na philipsy X-TREME VISION +100% (4 szt.). Powiem tak: te z pierwszego montażu miały już 3 lata, więc nie wiem jak świeciły
za nowości. W okresie w którym je zmieniałem to świeciły kiepsko. W/w philipsy świecą świetnie - światło nie męczy wzroku, zasięg bardzo dobry. Użytkowałem różne produkty w różnych autach (osram, narva, philipsy i inne) i bywa.... różnie. nie powiem, że wszystkie żarówki takiego czy innego są super a innego bee. Te czasy minęły. Są lepsze i gorsze modele.
Stosowany obecnie przeze mnie produkt philipsa polecam, choć nie mam jeszcze doświadczenia co do jego trwałości (a np. odpalam auto kilkadziesiąt razy dziennie).

Chcę ponowić temat ponieważ założyłem OSRAM NIGHT BREAKER PLUS i nie widzę różnicy między starymi a nowymi więc po co przepłacać Jeździ ktoś może na PHILIPS Diamond Vision lub PHILIPS BLUEVISION , albo TUNGSRAM Sportlight +50% 4000K ???

Najlepsze jakie miałem to Philips H7 Blue Vision Ultra - dobrze świecą (jakieś 20% lepiej od standardowych - subiektywna ocena) i bardzo ale to bardzo ładnie wyglądają. Nawet mi kiedyś ktoś zwrócił uwagę, że ładnie i pytał czy Xenony. Minusem jest dość szybkie zużycie. U mnie połowa czasu innych. Jak coś z niższej półki to OSRAM - COOL BLUE INTENSE - też spoko, choć minimalnie gorzej - szczególnie sama "moc" światła - porównywalna do standardowych, a wiadomo w naszych Bellach z tym jest cieniutko. Wygląd ok. Jeśli komuś zależy tylko na "mocy" to polecam OSRAM H7 Night Breaker Plus - naprawdę dobre żarówki, choć też się dość szybko kończą - podobnie jak Philipsy. Wygląd - standardowy, może trochę ładniejsze od zwykłych, ale przy Blue Vision Ultra różnica ogromna. XTREME VISION nie polecam, OSRAM H7 Night Breaker Plus świecą podobnie jak nie lepiej za połowę ceny.
PS. Nie wszystkie testowałem w Alfie, ale wszystkie "po sobie", więc w naszych Bellach będzie pewnie tak samo.

Dzięki za odpowiedź. Spróbuję zatem Philips H7 Blue Vision Ultra bo z Osram Night Breaker Plus nie jestem zadowolony (H7 kupione w Biedronce w zestawie za 25zł świecą podobnie, a nawet ładniej wyglądają).

gówno
miałem ONB - 6mscy
miałem ONB+ - a za 9 mscy może
światło może i ok ale 9 mscy zycia to jednak porażka

Bocian i tak łądnie ci ONB+ wytrzymały. :)
Mi Philips H7 Blue Vision Ultra padły raz po 6 miesiącach, normalnie 9-12 miesięcy.

W teście Auto Świat te żarówki wypadły najlepiej
H7 OSRAM NIGHT BREAKER PLUS
No i cena jest przystępna
2 sztuki na aledrogo kosztuję około 50 zł

ja z nich jestem bardzo zadowolony. Świeca dużo lepiej od standardowych.

W pełni się zgadzam. Ale tak jak pisałem raczej średnio z trwałością i niestety wygląd zdecydowanie gorszy niż Philips H7 Blue Vision Ultra.
Market-ówek nie kupuję, tzn. kupowałem zanim nie kupiłem pierwszych porządnych. A już zdecydowanie nie polecam często polecanego Uniteca oraz Hyper Super Extra Cool Xenon +100000% Ulta Blue wynalazków za 20zł z Allegro. Nie wiem kto to kupuje, naprawdę. Jak w reklamie Plusa "trzeba nie mieć serca ani rozumu" :) Wszystkie (prawie) Xenon nie markowe wynalazki świecą 60% gorzej, wyglądają wieśniacko (fiolet w 20 letnim Audi - seriously??) i przepalają się chyba jeszcze w pudełku. O tym, że są często nielegalne i oślepiają normalnych kierowców bez dresów nie wspomnę.

W pełni się zgadzam. Ale tak jak pisałem raczej średnio z trwałością i niestety wygląd zdecydowanie gorszy niż Philips H7 Blue Vision Ultra.
Market-ówek nie kupuję, tzn. kupowałem zanim nie kupiłem pierwszych porządnych. A już zdecydowanie nie polecam często polecanego Uniteca oraz Hyper Super Extra Cool Xenon +100000% Ulta Blue wynalazków za 20zł z Allegro. Nie wiem kto to kupuje, naprawdę. Jak w reklamie Plusa "trzeba nie mieć serca ani rozumu" :) Wszystkie (prawie) Xenon nie markowe wynalazki świecą 60% gorzej, wyglądają wieśniacko (fiolet w 20 letnim Audi - seriously??) i przepalają się chyba jeszcze w pudełku. O tym, że są często nielegalne i oślepiają normalnych kierowców bez dresów nie wspomnę.

Mój obecny kpl. night breakerów wytrzymuje już jakieś 10 mieś. także zle nie jest.

Osram Night Braker H7 - od lutego 2012 roku, kiedy je założyłem, spaliła mi się jedna żarówka - jak dla mnie żarówki rewelacyjne.

Amortyzatory
Powrót