• Możecie ponownie zamawiać nasze ramki pod tablice rejestracyjne.

Więcej szczegółów w tym wątku

[Giulietta] Jakie wycieraczki

barnio

Nowy
Auto
Giulietta 1.4TB Distinctive/Sport/Premium/Dach
Witam
jakie polecacie wycieraczki do Giuliettty ? Cena Boscha czy Valeo jest prawie 3 krotnie wyższa od tańszych brandów. Pytanie czy róznica jest warta ceny ? Ciężko mi sobie wyobrazić co oprócz co musiałaby ta trzykrotnie droższa robić. Chyba dodatkowo buty czyścić :) A na serio - prośba o wskazanie czego z powodzeniem uzywacie.
R

Dzieki, zadziwiajaco niska cena, z reguly chodza ponsd 100-wke

Pozdrawiam
Rafal

Pytanie czy to jest cena za pare czy sztuke. Napisali "pioro" w liczbie pojedynczej. Moze stad niska cena.

Pozdrawiam
Rafal

Na plaskich Motgumach strasznie psy wieszaja na forach. Ponoc tylko klasyczne sa w miare ok, aczkolwiek maili z uznanymi reklamacjami tez troche jest. Te chyba odpuszcze ...

Pozdrawiam
Rafal

A ja właśnie płaskie Motgumy kupiłem i sobie bardzo chwalę. Ciche i ładnie zbierają a koszt ok 50 zł z wysyłką ;-)

Oryginalne są Bosch Areo Twin mi służyły dwa lata ( 20 tys) następnie kupiłem Valeo. po około roku ( 10 tys) zaczęły robić smugi i podskakiwać. Teraz założyłem Bosch Areo Twin.

Jakie powinny być wycieraczki do Giulietta - 450mm/575mm czy 450mm/600mm ?

to może od razu lepiej 500 założyć bedzie jeszcze lepiej przywierać.....
Chyba nie tędy droga

to może od razu lepiej 500 założyć bedzie jeszcze lepiej przywierać.....
Chyba nie tędy droga
Nic nie stoi na przeszkodzie. barnio zadał pytanie a ze używałem 600 i 575 to wiem co pisze i wiem które lepiej się zachowywały.

A ja mam założone zamienniki w fabrycznych rozmiarach 450/600 za 30zł/kpl. i jakoś nic mi źle nie przywiera i też wiem co mówię. Jesli ci 600 źle pracowała to albo pióro kiepskie albo masz już coś nie tak z dociskiem i tyle w temacie

A ja mam założone zamienniki w fabrycznych rozmiarach 450/600 za 30zł/kpl. i jakoś nic mi źle nie przywiera i też wiem co mówię. Jesli ci 600 źle pracowała to albo pióro kiepskie albo masz już coś nie tak z dociskiem i tyle w temacie

Ok - dziękuje wszystkim, widać nie ma to szczególnego znaczenia. Jakie kupiliście zamienniki - oryginał Boscha drogi jak pies choć pytanie czy nie przeżyje 2 takich chińskich.

zakładając że Bosch też nie jest produkowany w Chinach ;) (nie wiem, nie mówię bo nie miałem tego w ręku) . Osobiście nie polecam marki AERO - mialem kiedyś ale specjalnie się nie sprawdziły . Natomiast od poł roku używam JetParts (widzę że niestety trochę podrożały ostatnio na allegro) i sprawują się rewelacyjnie, poleciłem je też koledze do julki i również jest zadowolony. Tu znalazłem przypadkowo wypowiedz dwóch innych kolegów z forum którzy zdają się też te opinię potwierdzać choć akurat innej alfy temat dotyczył ale ogolnie jest sporo o markowych i nie markowych wycieraczkach wiec warto caly temat poczytać http://www.forum.alfaholicy.org/159...utoryzowana_stacja_obs_ugi-9.html#post1313567

Natomiast od poł roku używam JetParts (widzę że niestety trochę podrożały ostatnio na allegro) i sprawują się rewelacyjnie, poleciłem je też koledze do julki i również jest zadowolony.

W takim razie sam się zdecyduję na te JetParts :)
78 zł z przesyłką komplet 3 szt.

odgrzeję kotleta...
Temat wycieraczek jest tak szeroki, jak ilość producentów, z których gro swoją produkcję ma w Chinach...
Ja osobiście kupuję wycieraczki optymalnie możliwie tanie, w NorAuto, po 9,90 zł/szt.
Mają one jeden myk. Trezba je wymieniać przed i po zimie :)

Ważne, żeby WYMIENIĆ wycieraczki, zanim zaczną rysować szybę, a nie jakiej firmy. Im częściej je wymieniamy, tym zdrowiej :)

Mogę wam polecić jeszcze oprócz Bosch AreoTwin, Polskie Motgum koszt kompletu 30 zł Mam je od roku w Mito i są porównywalne do oryginalnych Bosch.

Amortyzatory
Powrót