[145] Jakie reflektory polecacie

Auto
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 8V, Alfa Romeo 145 1.9 JTD
W ramach reanimacji mojej 145 przymierzam się do wymiany przednich reflektorów. Zamontowany mam oryginał Hella i zamiennik depo, ten drugi stracił już odbłyśnik w dolnej części. Wygląda tak jakby się utlenił. Przeglądam ogłoszenia i występują reflektory producentów takich jak: TYC, LORO, ALCAR, są to pozycje za ok 200zł sztuka, są też Helli, ale tu cena to 700zł i raczej nie jest brana pod uwagę, chyba że trafię używany oryginał w dobrym stanie. Co sądzicie o tych markach, coś możecie polecić? nie wiem czy kupować Depo, bo słyszałem że można trafić jakieś podróbki.

ja bym szukał używek oryginał ,a możecie mi napisać co to są za lapmy z czarnymi wnękami

ja tam wymieniałem na Depo i nie miałem problemu

ja bym szukał używek oryginał ,a możecie mi napisać co to są za lapmy z czarnymi wnękami

TYC, 887,90[emoji33] czarne wypełnienie reflektora, do takiego to tylko ciemne kierunki pakować

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

ja tam wymieniałem na Depo i nie miałem problemu

Żadnych słabej jakoś i odlewów, spasowań? Widziałem depo do astry i wyglądały jak marna kopia, plastik jakiś tandetny, brzydko osadzone mocowania żarówek

Jak miałem 145QV to okazało się ze w prawej lampie wisi wnętrze - standardowo rozsypane plastiki od regulacji. Kupiłem zamiennik i fatalnie świecił (TYC). Na ścianie światło rozczepiało się jak w pryzmacie. Używki helli wszystkie mają połamaną regulację, chyba Że będziesz kupował z własnym odbiorem, to ocenisz. Ja zrobiłem ostatecznie tak. Rozkleiłem starą i nową lampę ( włóż do piekarnika na chwilę tylko niech do niczego nie dotyka). Przełożyłem mechanizm regulacji z TYC do Helli (inna średnica prętów, ale pasuje). Potem znów podgrzać i skleją się na starym kleju.

Nie wiem czy nie sensowniej byłoby kupić na chwilę jakieś świecące używki a swoje oczyścić , zregenerować odbłśnik, poprawić regulację (w zrób to sam było kiedyś jak to łatwo zrobić) itp. Oczywiście o ile nie musisz teraz po nocach jeździć.
Zrobiłem tak kilka lat temu w 145 i z tego co wiem lampy dalej świecą extra.

Jak miałem 145QV to okazało się ze w prawej lampie wisi wnętrze - standardowo rozsypane plastiki od regulacji. Kupiłem zamiennik i fatalnie świecił (TYC). Na ścianie światło rozczepiało się jak w pryzmacie. Używki helli wszystkie mają połamaną regulację, chyba Że będziesz kupował z własnym odbiorem, to ocenisz. Ja zrobiłem ostatecznie tak. Rozkleiłem starą i nową lampę ( włóż do piekarnika na chwilę tylko niech do niczego nie dotyka). Przełożyłem mechanizm regulacji z TYC do Helli (inna średnica prętów, ale pasuje). Potem znów podgrzać i skleją się na starym kleju.

No właśnie, chciałbym uniknąć sytuacji, jak kupno reflektorów które nie trzymają norm, te hella to faktycznie problem z regulacja maja, ogólnie mega zły plastik jest w tych alfach, słabej jakości. Poszukam używki? Może środek będzie miała zdrowszy niż obecny zamiennik

koledzy a te lampy z czarnym wnętrze to są oryginały czy ktoś sam sobie takie coś zrobił ,fajnie to wygląda i myślałem żeby kupić je do siebie

Malowanie wnętrz lamp - instrukcja co prawda do 156 ale w 145 malowanie będize analogiczne
http://forum.alfaclub.pl/viewtopic.php?t=2666
Tip na rozebranie oryginałów - zdjąć spinki, lampę na 10-15 sek do piekarnika rozgrzanego do 180 st, szkło ładnie odejdzie - nie trzeba nic wydłubywać, nie uszkodzi się szkła.

wiem gdzie są używane wyglądają bardzo ładnie ,jestem umówiony z gościem po niedzieli i dodatkowo spryskiwacze w zderzak ma do sprzedania

Zbiornik osobny spryskiwacze reflektorów maja? Nieźle!

wiem gdzie są używane wyglądają bardzo ładnie ,jestem umówiony z gościem po niedzieli i dodatkowo spryskiwacze w zderzak ma do sprzedania

Wyślij fotę jak wyglądają na aucie, jestem bardzo ciekaw efektu

zabiorę cały zestaw a zbiornik jest jeden tylko dwa silniczki w nim siedzą

Amortyzatory
Powrót