[159] Jakie radio do AR159

Przepatrz allegro za marką GMS. Opisywałem to już w tym poście. Cenowo podobnie a jest sprawdzone.

Ja kupiłem chiński zamiennik oryginalnego radia na wince. I powiem ze dosyć pozytywnie jestem zaskoczony. Moduł can oferuje więcej niż dostępne na rynku. Działają wszystkie przyciski, wyświetla info z radia miedzy zegarami, pokazuje na radio które drzwi otwarte itp. Gra przyzwoicie, usb, bt, wygląda jak oryginał. Wiec wg mnie albo szukaj ori i zmieniarki cyfrowej, albo coś co w pełni dziala i źle nie będzie wyglądać w desce alfy.
Mógłbyś dać link z allegro i zdjecie jak to wygląda u Ciebie. Byłbym wdzięczny.

Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka

A podpowiecie o co chodzi z tą zmieniarką cyfrową? Ja u siebie mam seryjne radio alfy tylko to bez MP3 i trochę mnie to irytuje. Jaki jest tani patent żeby odtwarzać MP3. Myślę o wymianie radia na używkę oryginał po prostu z MP3 ale chyba wolał bym coś pod USB. Da się jakoś prosto podpiąć USB pod seryjne bez mp3 radio?

np yatour. są tematy, trzeba szukać.

20170510_183628.jpg
Ja niedawno montowałem GMS 6808 prestige
Tak to wygląda :)

HT-869v2

Też zastanawiam się nad wymianką. Nie mam sterowania z kiery i do tego zwykłe radyjko bez navi i bosse. Zaciekawił mnie Vordon HT-869v2, posiada ktoś może takie cudo? Można wiedzieć jak wygląda sprawa montażu i użytkowania? Może jakieś fotki.

Kupiłem w czerwcu xcarlinka i nawet spoko rozwiązanie ale co kombajn to jednak kombajn. Chyba kiedyś pomyślę nad tym gms6808 bo zastanawiam się nad poprawą dźwięku trochę u siebie. Mam bosse ale na tym zwykłym radyjku co mam czyli oryginalne zwykłe bez mp3 i B&M . Trochę dziwna konfiguracja ale tak jest. Ciekaw jestem czy była by jakaś różnica po zmianie radia. A jak jest w bosse. Gdzie w sedanie jest wzmacniacz i co do niego jest podłączone? Sub? A głośniki pod radio?

Co radzicie do 159 SW 2008 r., która jest wyposażona w fabryczne radio bez mp3

i ma kierownicę z przyciskami do radia i do telefonu (chyba)

Zależy mi żeby działał telefon po bluetooth do rozmów i przesyłania streamingowego muzyki oraz żeby działały przyciski kierownicy zarówno te do radia jak i do telefonu.

Rozważam następujące opisywane tutaj rozwiązania:

1) montaż interfejsu z mikrofonem:
nie mogę dodać linku ale dostępny na Ebay de po wpisaniu
Bluetooth-Freisprechen-Adapter-Alfa-Romeo-147-156-159-Brera-Mito-GT-Giulietta

I tu mam pytanie do użytkowników: jak działa sterowanie z poziomu kierownicy? Czy aktywne są przyciski kierownicy dotyczące telefonu? Czy oprócz podłączenia do radia i wyprowadzenia mikrofonu trzeba coś więcej robić? Jak najlepiej wyprowadzić mikrofon?

2) opisywane tu na forum GMS 6808
które kusi np. Spotify'em

i tu mam pytanie do użytkowników tego rozwiązania: jak to funkcjonuje z przyciskami kierownicy, także dotyczącymi telefonu? Jak oceniacie to urządzenie? Czy sprawdza Wam się we współpracy z IPhonem? Czy na zasadzie klonowania ekranu telefonu albo na zasadzie aplikacji urządzenia działa na tym Google Maps? Jak z komunikatami Google maps przy grającej muzyce np streamowanej? Co oznacza opisywana przez producenta w Specyfikacji Kompatybilność z IOS 1 way (pytam o to 1 way...)? Jak to współpracuje z niefabrycznym lub dokładanym fabrycznie czujnikiem parkowania? Czy oprócz podłączenia kostki do radia trzeba coś więcej robić żeby działało?

Będę wdzięczny za porady co lepiej. Oczywiście różnica w cenie jest znacząca, ale chodzi także o działanie funkcjonalności na których mi najbardziej zależy.

ad 1. u nas ludzie korzystają albo z któregoś Yatour-a albo Dension Lite BT. Ten drugi mam w Giulietcie, ale tam coś jest cicho (trzeba mocno podgłaśniać) do tego czasem się krzaczy działanie - był już updatowany firmware, a potem nawet na gwarancji wymieniany i to samo, chociaż Ci co stosowali w 159 chwialili (może tam lepiej działa). W Giulietcie odbieranie rozmowy robi się przyciskiem source (nawet nie mam przycisku słuchawki akurat tam w kierownicy), kończenie bodajże dłuższe przytrzymanie go, utwory (np ze Spotify) przełączają się normalnie przyciskami następnego/poprzedniego utworu.

Ma ktoś lub wie czy dostanę gdzieś radio z Androidem dla wersji z navi żeby nie dokładać ramek?

Wrzucam też tutaj, może ktoś się natknie i jakoś mu to pomoże w rozeznaniu:

Amortyzatory
Powrót