Jakie pady i pasty polerskie polecacie na początek?

Jak masz sporo holosów to wyciągniesz je na twardej gąbce z FG400 lub FG500.

Jeśli nie ma ich dużo (sprawdź pod dobrym oświetleniem po wymyciu zmywaczem do silikonu - IPA średnio "pokazuje" faktyczne hologramy) to ciśnij średnią gąbką z Menzerną 2500 (długie przejazdy 1200-1400 obrotów).

W jednym miejscu na próbe robionym - wyciągnąłem pięknie wszystkie hologramy padem finiszowym i SF3000.
Flexi? A jaką średnicę padów z futrem i gąbkowych wybrałeś?

- - - Updated - - -

Jak masz sporo holosów to wyciągniesz je na twardej gąbce z FG400 lub FG500.

Jeśli nie ma ich dużo (sprawdź pod dobrym oświetleniem po wymyciu zmywaczem do silikonu - IPA średnio "pokazuje" faktyczne hologramy) to ciśnij średnią gąbką z Menzerną 2500 (długie przejazdy 1200-1400 obrotów).
Czyli sama korekta jest do zrobienia jedną pastą tylko cięcie robimy futrem, a wyprowadzenie gąbką?

135mm duże futro flexipads + zestaw padów 150mm, ale ich jeszcze nie ruszyłem
80mm małe futro flexi + zestaw padów 80mm - ale tu korzystałem tylko z finiszowego.

Szczególnie, jeżeli futro zostawi chmurę hologramów i tym podobnych, to jak się tego pozbyć?
U mnie Koch Antihologram na czarnym Urbanie w plaster miodu wyciągnął idealnie wszystkie holsy po 400 na futrach flexi "superfine", ale te futra są delikatniejsze od zwykłych, natomiast tak jak Artih pisał: wszystko zależy od lakieru.

Aha, mattom też jedzie wykończenie czarnymi Urbanami 150 i 80mm.

Ostatnia edycja:
Czym tak na prawdę różnią się futra superfine od zwykłych jeżeli chodzi o zastosowanie?

Superfine są o wiele delikatniejsze w dotyku więc pewnie sporo się różnią agresywnością.

Ale nie jest to futro "wykończeniowe" tylko nadal do "cięcia", tylko, jak rozumiem, łagodniejszego?

Zdjęcia ok. ale napisz czy się różnią te dwa futra w "pracy" prócz grubości :P
Panowie, maszynę mam, pasty mam Menzerna 500, 2500 i 4500. Kupiłbym talerze flexi w rozmiarze 125 i 75. Pozostaje kwestia padów - futrzane też wziąłbym flexi (i tu pytanie, zwykłe czy superfine), natomiast nie wiem jakie gąbki... NAT z tego co widzę, jest polecany jako niedrogi i przyzwoity? Dają radę te gąbki, ktoś wie? Czy może wybrać coś innego. I czy na pewno potrzebne będą mi całe komplety gąbek (twarda, średnia i miękka).

Mnie już nikt nie namówi na nic Flexipads'a - ich futra przy np. takich Brayt'a to naprawdę słabizna.

Gąbki NAT - polecam Square i Snake, robią robotę i są wytrzymałe.

Futra supershine - jeszcze nie użyłem, na razie jadę na tym normalnym.
Co do padów. Szczerze nigdy więcej kompletu.
Mam cały system padów K2 - uzywam tylko finiszowego wafla w rozmiarze 150.
w 80 mam futro i finisze waflowe od Khota i jakąs jedną pojedyńczą gąbke "chyba twardą" trzeba pytać co to jest właśnie Khota.
i używam tylko tych 3 padów. Ogólnie 80mm - kozak, praktycznie 135 nie zakładam - tylko na dach i pewnie jutro na maskę też poleci. no i na sam koniec finisz będzie też robiony na 150mm.
attachment.php

Jutro do roboty maska blotniki zderzak i przednie drzwi. No i wyciąganie hologramów menzerna 3000

Załączniki

• wp_20150728_21_04_19_pro.jpg
    wp_20150728_21_04_19_pro.jpg
    51.9 KB · Wyświetleń: 148
No to niech się jeszcze "kot" wypowie :)

Komplet małych Lake Country jeszcze dostałeś. :edziamaruda:

Finiszowe mam wszystkie urbany i się świetnie spisują, pozostałe jakiś czas temu kupiłem cały komplet Lake Country w dwóch rozmiarach i polecić mogę z czystym sumieniem. Futra superfine dla mnie robią robotę, póki się nie rozwalą to ich będę używać, a potem może pomyślę o lepszych zamiennikach.

Lake Country czy to gąbki czy futra to ... zawsze klasa sama w sobie.

okej - supershine, dużo lepiej chodzi po lakierze - ale cięcie na duży minus odnośnie zwykłych futer flexi.
po jednym przejeździe wrócił do pudełka i jechałem całą reszte swoim zwykłym flexi

superfine :D
w wejsciu do garażu stoi nieslesn supershine i to pierwsza butelka na półce która mi się rzuca w oczy i musiało zostać :D w pamięci

Amortyzatory
Powrót